donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Het vernieuwde ManiFiesta mikt op 20.000 bezoekers

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het nieuwe ManiFiesta brengt tal van vernieuwingen voor de dertiende editie, die op 9 en 10 september plaatsvindt in de Wellingtonrenbaan in Oostende. Jan Franssen, de kersverse algemeen directeur van het populaire Feest van de Solidariteit, licht enkele van de opwindende veranderingen toe.

Het festivalterrein van ManiFiesta heeft dit jaar een complete transformatie ondergaan. Met de ambitie om te groeien en zichzelf opnieuw uit te vinden na dertien succesvolle jaren, heeft de organisatie professionele krachten aangetrokken om dit doel te realiseren.

Een uitbreiding van het organisatieteam en een frisse nieuwe stijl maken ons nieuwsgierig naar wat te verwachten valt. Jan Franssen legt uit dat de locatie van ManiFiesta in Oostende, op de Wellingtonrenbaan, veel mogelijkheden biedt. Het terrein is herzien om dit jaar twintigduizend bezoekers te kunnen verwelkomen. Om dit te realiseren, is niet alleen het team uitgebreid en de werking geprofessionaliseerd, maar is er ook nagedacht over het concept van ManiFiesta.

Wat houdt deze professionalisering precies in? Jan Franssen benadrukt de verbeteringen op het gebied van de organisatie en begeleiding van vrijwilligers, het vervoer van en naar het terrein, en de faciliteiten voor kampeerders. Bovendien heeft ManiFiesta zich beter voorbereid op verschillende weersomstandigheden. Daarnaast zijn verschillende functies binnen de organisatie opgesplitst, wat resulteerde in de komst van Jan Franssen als algemeen directeur, terwijl Mario Franssen, de voormalige festivaldirecteur, aanblijft als programmadirecteur.

Het nieuwe ManiFiesta belooft meer dan ooit een volksfeest te worden, met een breder publiek. Naast de bekende sprekers, politieke debatten en syndicale ontmoetingen, zal er meer aandacht zijn voor familie-activiteiten, animatie, spelletjes en ruimte voor diverse organisaties om hun eigen activiteiten te organiseren. Jan Franssen zorgt ervoor dat er voor iedereen wat te beleven valt.

Om tegemoet te komen aan de wensen van bezoekers wordt het festivalterrein ook vergroot. Dit stelt mensen in staat om comfortabel rond te wandelen en geeft de provinciale tenten en organisaties meer ruimte om te presenteren wat ze te bieden hebben. Bovendien zal er een speciale sportzone zijn, waar verschillende sporten zoals voetbal, basketbal, skaten en boksen kunnen worden beoefend. Ook voor jongeren is er meer ruimte gecreëerd, met een nieuw jongerenplein en een tweede podium in een concerttent met een programma dat specifiek op jongeren gericht is.

Daarnaast hebben bezoekers de mogelijkheid om zelf activiteiten voor te stellen. Of je nu actief bent in een dartsclub, een boksclub of een andere vereniging, ManiFiesta verwelkomt graag diverse activiteiten onder het motto van saamhorigheid, uitwisseling en solidariteit.

Op cultureel gebied biedt het nieuwe ManiFiesta voor elk wat wils. Naast klassieke muziek, jazz, slam poetry en theater, zal er ook een filmaanbod zijn in de nabijgelegen bioscoop. ’s Avonds worden er films en documentaires vertoond, terwijl de bioscoopzalen overdag voor andere activiteiten kunnen worden gebruikt.

Hoewel het feest van de solidariteit blijft, wordt er ook aandacht besteed aan hoop en eenheid. Jan Franssen wijst op de uitnodiging van Axelle Red, een artieste die de eenheid van het land hoog in het vaandel draagt. Ook zijn er inspirerende internationale sprekers zoals Chris Smalls, oprichter en voorzitter van de Amazon Labor Union in de VS, en Jeremy Corbyn, voormalig voorzitter van Labour in Groot-Brittannië en vredesactivist.

Ten slotte benadrukt Jan Franssen dat vrijwilligers een van de essentiële pijlers van ManiFiesta zijn. Zonder de inzet van bijna tweeduizend vrijwilligers zou het festival niet kunnen bestaan. De omkadering van vrijwilligers zal worden verbeterd, omdat ManiFiesta een festival wil zijn dat samen met mensen uit alle delen van het land wordt gemaakt, met concrete solidariteit als uitgangspunt.

Mis het nieuwe ManiFiesta niet en markeer 9 en 10 september alvast in je agenda! Tickets zijn nu beschikbaar op de officiële website van het festival.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments