vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Het kwakkelweer heeft ook voordelen, minder kinderen verloren gelopen in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Met de vakantieperiode nog niet eens halverwege, is er goed nieuws aan de Belgische kust. Het aantal verloren gelopen kinderen aan zee is aanzienlijk verminderd, slechts een derde van het aantal van vorig jaar.

In de eerste twee weken van juli moesten strandredders slechts 116 keer tussenkomen, een opvallende daling in vergelijking met vorig jaar, toen er maar liefst 336 interventies werden geteld gedurende de eerste helft van juli, en bijna 900 in de hele maand juli. Een eenvoudige verklaring lijkt voorhanden: juli heeft tot nu toe weinig zomerse stranddagen gekend, waardoor er ook minder reddingsacties nodig waren.

Oostende rapporteerde het hoogste aantal interventies (27), gevolgd door Knokke-Heist (18), Blankenberge (16), De Haan en Middelkerke (14). Opvallend is dat Bredene in de eerste helft van juli geen enkele interventie voor verloren gelopen kinderen nodig had. Ook in Zeebrugge waren er slechts twee interventies. Ter vergelijking: in juli 2022 (de gehele maand) waren er in Oostende 444 interventies.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments