donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

HERINRICHTING MARIE-JOSÉPLEIN VAN START OP 11 SEPTEMBER

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 29 augustus 2023 – Een belangrijke mijlpaal voor de stadsvernieuwing van Oostende komt steeds dichterbij. Op 11 september 2023 vangt de herinrichting van het Marie-Joséplein aan, een project dat het slotstuk vormt van de spectaculaire transformatie van het stadscentrum.

De werkzaamheden omvatten niet alleen wegen- en rioleringsverbeteringen, maar ook de vernieuwing van tramschuilhuisjes en de aanleg van een verhoogd plantvak met een zitrand. De ingrijpende veranderingen worden verwacht tegen eind februari 2024 te zijn afgerond.

De stad Oostende heeft de afgelopen jaren al inspanningen geleverd om verschillende belangrijke straten, waaronder de Adolf Buylstraat, de Christinastraat, de Hertstraat en de Lijnbaanstraat, te vernieuwen en te herstellen. Met de aanstaande renovatie van het Marie-Joséplein wordt het sluitstuk van dit ambitieuze revitalisatieproces ingezet, en de stad kijkt ernaar uit om haar inwoners en bezoekers een vernieuwde en aantrekkelijke openbare ruimte te kunnen bieden.

Impact op openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden zal de tramhalte aan het Marie-Joséplein (richting De Panne) niet beschikbaar zijn voor reizigers. Als alternatief wordt een tijdelijke halte ingericht op een deel van de rijbaan in de Hendrik Serruyslaan, tussen de Wittenonnenstraat en de Sint-Sebastiaansstraat. Deze voorziening zal operationeel zijn vanaf 11 september tot de afronding van de herinrichtingswerken en zal tussen 28 augustus en 8 september 2023 worden opgesteld.

Gefaseerde werkzaamheden

De herinrichting van het Marie-Joséplein is opgedeeld in drie afzonderlijke werfzones. Op 11 september 2023 start de aannemer met de eerste fase van de rioleringswerken. Het beoogde voltooiingsmoment van alle werkzaamheden is eind februari 2024, afhankelijk van gunstige weersomstandigheden en eventuele onvoorziene omstandigheden.

  • Zone 1 omvat het kruispunt van de Sint-Sebastiaansstraat en de Hendrik Serruyslaan. Hier begint de aannemer op 11 september met het opbreken van de verharding en het plaatsen van grondwaterfilters. De rioleringswerken vinden plaats van 18 september tot en met 6 oktober 2023.
  • Zone 2 omvat het deel van het Marie-Joséplein tussen de Sint-Sebastiaansstraat en de Adolf Buylstraat. Ook hier wordt gestart met het opbreken van de verharding en de plaatsing van grondwaterfilters op 11 september. De rioleringswerken en aansluitingen op hoofdleidingen en gebouwen vinden plaats van 25 september tot en met 6 oktober 2023. De afwerking, inclusief het bestraten van het plein en de plaatsing van tramschuilhuisjes, zal plaatsvinden van 8 januari tot eind februari 2024.
  • Zone 3 betreft het deel van het Marie-Joséplein vanaf de Adolf Buylstraat in de richting van de Leopold II-laan. Na het opbreken van de verharding en de plaatsing van grondwaterfilters worden de rioleringswerken uitgevoerd van 9 tot eind oktober 2023. De bestrating zal plaatsvinden tussen 8 januari en eind februari 2024.

Bereikbaarheid en communicatie

Gedurende de rioleringswerken, die plaatsvinden tussen 18 september en eind oktober 2023, kan er enige hinder ontstaan. Voetgangers behouden te allen tijde toegang tot hun woningen. In het geval dat bepaalde handelszaken tijdelijk niet bereikbaar zijn voor zowel werknemers als voetgangers, worden de betrokken ondernemers tijdig op de hoogte gebracht.

Blijf op de hoogte via digitale nieuwsbrief

Om bewoners en handelaars op de hoogte te houden van de voortgang van de herinrichting van het Marie-Joséplein, biedt de stad Oostende een digitale nieuwsbrief aan. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor updates op de website www.oostende.be/mariejoseplein. Deze pagina bevat ook gedetailleerde plattegronden van de herinrichtingszones. Met deze aanpak streeft Oostende ernaar om transparante communicatie te waarborgen en iedereen nauw betrokken te houden bij dit stadsvernieuwingsproject dat de toekomst van het stadscentrum vormgeeft.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

  1. Hopelijk eindelijk ook een verhoogde tram opstapplaats aan de Marie jose plein ?! Mensen slecht te been kunnen nu nog niet eens daar opstappen ! Alvast bedankt om hiermee rekening te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments