vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Hemingway heropent na brand in aanpalend pand

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – Het levendige Café Hemingway in Oostende heeft zijn deuren weer geopend voor klanten na enkele dagen van onverwachte sluiting. De aanleiding? Een verwoestende brand in het naburige pand, waarvan de oorzaak momenteel onderzocht wordt door de politie en het parket.

Op zondagmiddag werd Café The Thruth in de Langestraat in Oostende getroffen door een brand die volgens camerabeelden duidelijk opzettelijk was aangestoken. De zaak ging volledig in vlammen op, en ook Café Hemingway aan de zijde van David Deschepper liep aanzienlijke schade op, met name op het terras.

Na enkele dagen van sluiting en grondig schoonmaakwerk is Café Hemingway echter weer klaar om gasten te ontvangen. De uitbater, David Deschepper, deelde zijn opluchting: “Het terrasgedeelte is nog beperkt, maar binnen is alles weer zoals voorheen. We hebben de zaak diverse keren volledig gereinigd en kunnen nu weer klanten ontvangen.” Hij voegde eraan toe dat in de hele straat nog steeds een brandgeur hangt.

De heropening van Café Hemingway is een welkom gezicht voor Oostendenaars, maar werpt ook vragen op over de veiligheid in de stad. Brandstichting is een ernstig misdrijf en het feit dat het aanpalende pand ook schade heeft geleden, roept zorgen op over de algemene veiligheid in de buurt. De autoriteiten doen momenteel onderzoek naar deze kwestie.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments