woensdag, juli 24, 2024
spot_imgspot_img

Grote schade na zware brand in appartementsgebouw aan Nieuwpoortsesteenweg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Op dinsdagavond heeft een zware brand een appartementsgebouw aan de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende beschadigd. Het vuur brak uit op de eerste verdieping en het betreffende appartement brandde volledig uit. Door de uitslaande brand moest het hele gebouw ontruimd worden.

De bewoners van het uitgebrande appartement werden opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie. Zij konden na de brand terecht in het woonzorgcentrum aan de overkant. Een bewoner werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

De Nieuwpoortsesteenweg werd volledig afgezet tussen Petit Paris en de Elisabethlaan. Ook de bussen van De Lijn moesten een kleine omleiding volgen.

De dag na de brand bleek uit een video (zie hieronder) dat de schade groot was. Het appartement waar de brand uitbrak was volledig verwoest en ook andere delen van het gebouw hadden schade opgelopen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De bewoners van het appartementsgebouw zijn voorlopig dakloos en hebben nood aan steun en hulp. Het stadsbestuur van Oostende heeft aangekondigd dat ze de getroffen bewoners zullen bijstaan en helpen bij het zoeken naar een nieuwe woning.

De brandweer van Oostende heeft met man en macht gewerkt om de brand te blussen en heeft zo erger kunnen voorkomen. Ze worden geprezen voor hun snelle en efficiënte optreden.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments