donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Grote brand bij Vandewiele, niemand gewond geraakt

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Op het industrieterrein van Gistel woedt op dit moment een zware brand bij Vandewiele, wat resulteert in een grote rookpluim boven het bedrijf die van kilometers ver te zien is. De brandweer is ter plaatse en raadt aan om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Update: 15.30

De brand is onder controle.

De brandweer zal nog de volledige dag en nacht nablussen.

De verkeerssituatie blijft onveranderd. Ook voor fietsers blijft de weg afgesloten.

Het containerpark is gesloten.

Voor de direct omliggende woningen is er geen gevaar. De inwoners van de rode en blauwe zone zullen gecontacteerd worden en er zal hen worden aangeraden om een andere slaapplaats te zoeken voor deze nacht. Er is mogelijks gevaar voor CO-vergiftiging. Definitieve beslissing volgt deze avond om 18.30 uur.

Update: 10.30

De bluswerken verlopen moeizaam, en brandweerofficier Dries Van der Veken verklaart aan hln.be dat de brand nog niet onder controle is. De brandweer zal opschalen en het bedrijf in zones indelen om prioriteiten te bepalen en de omliggende gebouwen te beschermen. De nabijgelegen woningen worden uit voorzorg geëvacueerd.

Burgemeester Gauthier Defreyne (Open VLD) is ook aanwezig op de plaats van de brand en verklaart dat er mogelijk een machine is ontploft. Het bedrijf verwerkt houtafval, waardoor alles binnen zeer brandbaar is. Op dit moment zijn er geen slachtoffers of gewonden gemeld.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments