vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Groen zet gemeenteraadslid Yves Miroir uit de fractie

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Groen, die deel uitmaakt van de meerderheid in Oostende, heeft onlangs de beslissing genomen om gemeenteraadslid Yves Miroir uit de partijfractie te verwijderen. De directe aanleiding voor deze stap was een kritisch artikel in De Zeewacht, waarin Miroir zijn bezorgdheid uitte over milieukwesties. Dit nieuws heeft politieke waarnemers verrast, gezien de lange en gevarieerde politieke carrière van Yves Miroir in Oostende.

Volgens fractieleider Kristof Cornelis was de beslissing om Miroir uit de fractie te zetten niet alleen gebaseerd op zijn kritische opmerkingen in De Zeewacht. Cornelis beweerde dat Miroir herhaaldelijk afspraken negeerde en de ethische code van Groen schond, onder andere door het niet betalen van partijbijdragen. Daarnaast weigerde hij actief deel te nemen aan inhoudelijke discussies en dossierkennis op te bouwen, wat volgens Cornelis leidde tot een gebrek aan samenwerking binnen de fractie.

“Yves Miroir koos herhaaldelijk voor een solistische aanpak boven collegialiteit. Hij weigerde zijn rol als teamspeler in te vullen, en dit is onaanvaardbaar voor onze fractie. Iemand die publiekelijk kritiek uit op het beleid van zijn eigen partij en zelfs op Groen-schepenen, wordt als ontrouw beschouwd en heeft geen plaats binnen Groen,” aldus Cornelis.

Yves Miroir heeft in het verleden van politieke partij gewisseld. Hij begon zijn carrière bij de socialisten, werd schepen in 1995, en zetelde tot eind 2012. Later maakte hij de overstap naar Groen en werd in 2018 herkozen als gemeenteraadslid. In het artikel in De Zeewacht kondigde hij aan dat hij niet zal deelnemen aan het kartel van Groen, Open VLD en CD&V voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Hij stelt zijn eigen denktank, ‘de O-mens’, op te richten.

Deze beslissing heeft ongetwijfeld gevolgen voor de lokale politiek in Oostende, gezien de lange staat van dienst van Yves Miroir in onze stad. In de nasleep van deze beslissing zullen velen zich afvragen wat de politieke toekomst brengt voor Yves Miroir en welke impact dit zal hebben op de Groen-fractie.

bron: kw.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments