zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Gezinsuitstap in Oostende eindigt in nachtmerrie: Yaser (29) verdronken

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Een gezinsuitstap in Oostende eindigde in een nachtmerrie toen een man, Yaser Shirzad (29), verdronk terwijl hij probeerde sleutels uit het water te vissen. Zijn vrouw, Asma Shirzad, en hun twee zoontjes van 3 en 7 jaar waren getuige van het tragische incident.

Het voorval vond plaats op zondagavond rond 19 uur bij Koninklijk Werk Ibis, aan het kanaal in Oostende. Terwijl de familie wandelde over een bruggetje, gooide een van de kinderen per ongeluk een sleutelbos in het water. Yaser wilde samen met de zoon van zijn zus de sleutels terughalen. Ze gaven elkaar de hand om dichter bij het water te komen, maar verloren hun evenwicht en vielen in het water, waar een sterke stroming heerste.

Asma Shirzad, de vrouw van Yaser, getuigt aan Het Laatste Nieuws: “Er zat een sterke stroming en we zagen ze afdrijven, maar we konden niets doen.” Beide mannen konden niet zwemmen. Yaser riep nog dat hij niet kon zwemmen voordat hij onder water verdween en niet meer bovenkwam.

Gelukkig slaagde een voorbijganger erin om de andere drenkeling, een 21-jarige man, te redden voordat hij ook zou verdrinken. Helaas kon Yaser niet meer worden gevonden, ondanks de inspanningen van de hulpdiensten die twee uur lang zochten.

Asma Shirzad, die haar man kort daarna moest begraven, beschrijft Yaser als een geweldige papa en een geweldige man. Het gezin was vijf jaar geleden vanuit Afghanistan naar België gevlucht, waar ze een nieuw leven opbouwden. Yaser werkte in een visfabriek in Oostende en laat zijn vrouw en twee jonge zoontjes achter.

Het incident herinnert ons aan de gevaren van water en benadrukt de noodzaak van waterveiligheid, vooral voor degenen die niet kunnen zwemmen. Het is een pijnlijke herinnering aan de kwetsbaarheid van het leven, zelfs tijdens ogenschijnlijk normale gezinsuitstapjes.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments