maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Geweigerde handdruk leidt tot schietpartij in Oostende: 8 jaar cel geëist voor poging tot moord

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een schietpartij schudde het centrum van Oostende begin dit jaar op. In tegenstelling tot wat men zou verwachten, was dit geen afrekening tussen bendes of een overval in het drugsmilieu.

Het parket beschouwt het als het tragische resultaat van een banaal incident. Het begon allemaal met een geweigerde handdruk, wat escaleerde tot een gewelddadige confrontatie. Het slachtoffer sloeg zelfs de ruit van de auto van de dader in. Dit schijnbaar onbelangrijke incident heeft nu geleid tot een rechtszaak waarbij Ledion T. (21) tot 8 jaar cel riskeert voor poging tot moord.

Op een vroege ochtend in Oostende, om 6.55 uur, ontving de politie een melding van een schietpartij in de Toekomststraat. Patrouilles snelden naar de locatie en vonden een gewonde man op straat. Hij had een schotwonde in zijn bovenbeen, veroorzaakt door een semi-automatisch 9 mm-pistool van dichtbij afgevuurd. De politie startte onmiddellijk een zoektocht naar de dader, die later werd geïdentificeerd als Ledion T. (21), een in Oostende woonachtige Servische Albanees.

Opvallend is dat de arrestatie van de schutter een aantal dagen op zich liet wachten. Toen de politie hem uiteindelijk kon aanhouden, keek hij de agenten aan met een knipoog en een glimlach. Volgens de procureur, Fien Maddens, verklaarde de verdachte dat “dit alles bloedwraak moest zijn”. Hij had het wapen na de schietpartij gedemonteerd en in zee gegooid.

Het incident dat leidde tot deze gewelddadige confrontatie begon met een simpel gebaar: een handdruk. De beklaagde, samen met twee vrienden, werd benaderd door het latere slachtoffer, dat een hand wilde schudden. De vrienden van de dader stemden hiermee in, maar hij weigerde. Dit leidde tot een vernieling van de achterruit van hun auto door het slachtoffer, dat zich beledigd voelde.

Ondanks de schietpartij probeerden de families van zowel de dader als het slachtoffer de zaak buiten de rechtszaal te regelen. Onder het matras van het slachtoffer werd €10.000 aangetroffen, wat hij beweerde te hebben ontvangen van de familie van de beklaagde. Hoewel beide families probeerden de schade op deze manier te vergoeden, zet het Openbaar Ministerie de zaak voort om de samenleving te beschermen.

De verdachte wordt nu geconfronteerd met een mogelijke gevangenisstraf van 8 jaar voor poging tot moord. Zijn verdediging probeert echter het slachtoffer in een slecht daglicht te plaatsen, bewerend dat hij de dader eerder al twee keer had aangevallen. Ze ontkennen voorbedachte rade en pleiten voor een herkwalificatie van de aanklacht naar uitgelokte slagen en verwondingen, met een maximumstraf van 3 jaar cel.

Het vonnis wordt op 2 oktober verwacht.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

3 REACTIES

  1. Hoe is het mogelijk dat zulke mensen België wonen , en hun eigen manieren verder gebruiken, dat ze in Albanië blijven. Mensen met een slechte reputatie. En de Belgen (rasechte Belgen), durven bijna niet meer uit hun huis komen. Waar zijn we gearriveerd met ons slappe beleid pffff. Bravo politiek en rechtbank

  2. Ze hadden de muur in Berlijn in 1989 beter 2km hoger gemaakt. Sedertdien is de situatie qua veiligheid in belgie veel slechter geworden. En men doet er niets aan. De minister van justitie heeft andere zaken aan zijn hoofd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments