maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Geurhinder in Zandvoorde legt werkzaamheden voorlopig stil

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De bewoners van de wijk Zandvoorde werden vorige week geconfronteerd met zware geurhinder, die vrijkwam tijdens werkzaamheden waarbij zand werd verplaatst. Als reactie hierop zijn de werkzaamheden stilgelegd en zullen bij hervatting een vernevelaar worden ingezet om verdere geurhinder te voorkomen.

Vorige week werd de wijk Zandvoorde meerdere malen getroffen door sterke geurhinder, afkomstig van de locatie van Top-Mix Recycling. Dit bedrijf werd vorig jaar overgenomen en een grote hoeveelheid sorteerzeefzand, die al voor de overname op de locatie was opgeslagen, moet nu worden verplaatst. Tijdens het verplaatsen van deze zandhoop werd ontdekt dat er binnenin een composteringsproces plaatsvond, wat de sterke geurhinder verklaart. Om dit probleem aan te pakken, zal een vernevelingskanon worden ingezet om de dampen zoveel mogelijk te neutraliseren, waardoor de hinderlijke geur wordt verminderd.

Deze werkzaamheden zullen nog 2 tot 3 dagen in beslag nemen, maar voorlopig is er nog geen sprake van hervatting. Naar verwachting zullen de werkzaamheden pas na het bouwverlof weer van start gaan, en dan uitsluitend met gebruik van het vernevelingskanon om geurhinder te voorkomen.

Vanochtend werd opnieuw geurhinder waargenomen, ditmaal afkomstig van hetzelfde bedrijf. Er werd slib opgeschept, wat resulteerde in een sterke geurwolk. Dit incident staat echter los van de eerdere geurhinder en wordt beschouwd als een eenmalige gebeurtenis. Op dit moment is er geen sprake meer van geurhinder in de wijk.

De milieudiensten van de politie en de stad Oostende, samen met de toezichthouder van het departement Omgeving (Vlaanderen), zijn op de hoogte gebracht van de situatie en zullen het probleem op de locatie nauwlettend blijven volgen. Het doel is om verdere overlast voor de bewoners te minimaliseren en de situatie effectief aan te pakken.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments