donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Geen incidenten tijdens Europese ‘North Sea Summit’ dankzij vlotte samenwerking politiediensten in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De politie van Oostende is tevreden over het verloop van de Europese ‘North Sea Summit’. Dankzij de goede samenwerking tussen verschillende politiediensten verliep het evenement zonder incidenten.

“De voorbereidingen waren dan ook al weken, zo niet maanden bezig”, zegt korpschef Philip Caestecker aan vrt.be. Verschillende partners, zoals de lokale en federale politie, werkten samen om de veiligheid tijdens de top te waarborgen en de impact op Oostende te minimaliseren. In het politiegebouw van Oostende werd een commandoruimte ingericht om alles in detail te volgen.

Het verkeer in Oostende ondervond weinig tot geen hinder. Slechts kort was er wat oponthoud op het Kennedyrondpunt bij het binnenrijden van Oostende, vlak voor de aankomst van een buitenlandse delegatie. Het tram- en busverkeer werd rond het havengebied tijdelijk onderbroken, maar dankzij een alternatieve shuttledienst konden alle mensen hun reis voortzetten.

Vooraf werd rekening gehouden met mogelijke protesten. Een kleine groep van ongeveer 40 Franse manifestanten stapte uit de trein in het station van Oostende en protesteerde tegen de pensioenhervormingen van president Macron. De politie zorgde voor een specifieke protestzone bij de brug in de Graaf de Smet de Naeyerlaan en het protest verliep rustig en zonder incidenten.

Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) is erg tevreden met het evenement. “We hebben Oostende nogmaals op de internationale kaart gezet, want met ‘The Ostend Declaration’ staat de stad gebeiteld in de geschiedenisboeken”, aldus Tommelein.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments