zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Foorkraamster beboet met 6.000 euro voor aanbieden van namaak tijdens Oostendse Oktoberfoor

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – Een 62-jarige vrouw uit Hoei, Wallonië, is veroordeeld tot een geldboete van 6.000 euro wegens het aanbieden van namaakproducten in haar kermiskraam tijdens de Oktoberfoor in Oostende. De vrouw, bekend bij de autoriteiten vanwege eerdere inbreuken op de wet op namaakgoederen, verkocht tal van nepartikelen in haar pijl- en boogkraam.

Het incident vond plaats tijdens de Oktoberfoor op 18 oktober 2021, een jaarlijks evenement dat veel bezoekers naar Oostende trekt. Bij de opening van de kermis voerden de politie en de overheidsdienst Economie traditioneel inspecties uit, waarbij ze ook het kraam van de 62-jarige M.D. uit Hoei bezochten. Deze vrouw had eerder al meerdere waarschuwingen ontvangen van de FOD Economie en was betrapt op het aanbieden van namaakproducten. In 2019 kreeg ze al een waarschuwing voor vergelijkbare feiten.

Tijdens de inspectie werden in totaal 450 Pokémonkaarten, Fortnitekaarten, tien Airpods en een Apple Watch in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat al deze artikelen nep waren. M.D. beweerde aanvankelijk dat ze aankoopfacturen kon overleggen, maar weigerde later om verdere vragen te beantwoorden.

De rechtbank heeft nu geoordeeld dat de vrouw een boete van 6.000 euro moet betalen voor haar inbreuk op de wet op namaakgoederen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments