vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Financiële zorgen plagen KV Oostende: dreigt een faillissement?

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

KV Oostende bevindt zich in een financieel moeilijke situatie, en de vraagtekens rond een mogelijk faillissement worden steeds groter. De Amerikaanse aandeelhouders komen onder vuur te liggen vanwege hun beleid, maar er is nog hoop op een positieve wending.

Sinds geruime tijd uiten lokale leveranciers, waaronder cateraars en apothekers, hun bezorgdheid over onbetaalde facturen door KV Oostende. Deze financiële zorgen werden eerder weggewuifd, vooral na opmerkelijke transfers in de wintermercato onder voormalig CEO Gauthier Ganaye, die nu uitsluitend bij RWDM werkt. De sportieve prestaties van de club lieten echter te wensen over, wat leidde tot degradatie uit de Jupiler Pro League.

Deurwaarders eisen nu grote bedragen van leveranciers, sommigen spreken zelfs van meerdere vonnissen. De eigenaren van KV Oostende zijn opgeroepen om voor de kamer voor ondernemingen in moeilijkheden van de ondernemingsrechtbank te verschijnen, wat doorgaans een teken is van ernstige financiële problemen.

Frank Dierckens, voorzitter van KV Oostende en de enige Belgische aandeelhouder, heeft gereageerd op de situatie: “We hebben de Amerikaanse aandeelhouders aangesproken, en nu is het aan hen. Ik zal blijven vechten voor het voortbestaan van onze club, zoals ik altijd heb gedaan.”

De opbrengsten uit recente uitgaande transfers worden voornamelijk gebruikt om oude schulden af te lossen, waardoor er weinig financiële ruimte is voor nieuwe aanwinsten. De Amerikaanse aandeelhouders lijken niet bereid om extra te investeren, wat de indruk wekt dat ze de club hebben opgegeven. Een mogelijke overname wordt nu genoemd als een potentiële oplossing.

Hoewel het te vroeg is om het faillissement van KV Oostende als onvermijdelijk te bestempelen, groeien de zorgen. De Ostend Investment Company, voornamelijk Amerikaans in eigendom en met 73% van de aandelen van KVO, zal wellicht een cruciale rol spelen in het bepalen van de toekomst van de club. De supporters hopen op een positieve wending in deze financiële uitdaging.

bron: Nieuwsblad.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments