dinsdag, mei 21, 2024
spot_imgspot_img

Filou Oostende verzekert zich van finaleplaats na sterke prestatie

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – In een sfeervolle Coretech Dôme, gevuld met bijna vierduizend enthousiaste supporters, heeft Filou Oostende zich weten te kwalificeren voor de finale van de play-offs. Ze zullen het opnemen tegen Antwerp Giants, die het voordeel van thuiswedstrijden genieten.

Filou Oostende behaalde een overtuigende overwinning van 82-59 tegen Kangoeroes Mechelen, waarmee ze de halve finales met 3-2 hebben gewonnen.

Vorig seizoen behaalde Oostende hun elfde opeenvolgende landstitel na een finaleserie van 1-3 tegen Kangoeroes Mechelen. Dit seizoen was het een heruitgave van die reeks, maar dan in de halve finales, met ditmaal een game 5 die alles zou beslissen. In slechts negen dagen tijd werden er vijf wedstrijden gespeeld. De druk was hoog voor Oostende, die thuis speelden, terwijl de Kangoeroes weinig druk voelden maar wel vastberaden waren om te winnen.

In de eerste minuut van de wedstrijd scoorde Jovanovic met een assist van Gillet de openingspunten (2-0). Van der Vuurst, Bleijenbergh, Gillet en Tyree bouwden de voorsprong uit tot 13-4. Na een time-out van coach Michiels bleef het verschil grotendeels behouden aan het einde van het eerste kwart (16-8). Beide teams hadden op dat moment al een aantal turnovers geleden.

Met een driepunter van Gillet brak Oostende door de grens van tien punten en stond het 28-16. Ondanks dat de West-Vlamingen slechts 1 op 6 vrijeworpen benutten, leverde Gillet, die energiek en efficiënt speelde, een belangrijke bijdrage aan de ruststand van 39-26.

Het derde kwart begon sterk voor Filou Oostende. Na iets meer dan drie minuten nam coach Michiels een time-out om zijn team bij te sturen. Bleijenbergh bracht de voorsprong bijna op twintig punten (48-29). Gillet vergrootte het verschil met een driepunter (51-31). De bezoekers konden Gillet echter te vaak ongestraft aanvallen en hinderen. Toen de Speler van het Jaar hierover zijn frustratie uitte, kreeg hij een technische fout van scheidsrechter Geller. Gillet reageerde met opnieuw een driepunter. Filou Oostende domineerde het derde kwart volledig en behaalde daarmee een tussensprint van 23-13.

Aan het begin van het vierde kwart vreesde Kangoeroes een vernederende nederlaag bij een stand van 66-41. De wedstrijd werd wat grimmiger, maar uiteindelijk verliep het duel rustig naar het einde. Filou Oostende speelde als een goed geolied team en won overtuigend met 82-59

Zondag begint de finale tussen Antwerp Giants en Filou Oostende. De Oostendenaars spelen hun eerste thuiswedstrijd op dinsdag. De nieuwe landskampioen zal degene zijn die als eerste drie wedstrijden wint.