vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Feestelijk weekend met het Pauluskleintje in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 6 juli 2023 – Van 7 tot en met 9 juli vindt het jaarlijkse Pauluskleintje plaats op het Pauluspleintje. Dit volksfeest groeit steeds meer uit tot een vaste traditie. Het evenement begint op vrijdagavond met de onthulling van het schilderij ‘De Ontmaskering van Ensor’.

Vzw De Beeldstorm, onder leiding van Iwein Scheer en Renee Lodewijckx, organiseert al enkele jaren een kleinschalig volksfeest op het Pauluspleintje. Gedurende drie dagen zijn er diverse activiteiten en optredens.

Onthulling van het schilderij Het Pauluskleintje begon gisterenavond om 18.00 uur met de onthulling van het schilderij ‘De ontmaskering van Ensor’ van Max Van Dingenen, dat onderdeel uitmaakt van een drieluik. Op het plein zullen er ook optredens zijn, vanaf vrijdag 18.00 uur en gedurende het hele weekend vanaf 12.00 uur.

Enkele hoogtepunten zijn onder andere het optreden van Augustijn op vrijdag om 20.00 uur, het Koor Westerkwartier op zaterdag (13.00 uur) en Joe Mullem (18.00 uur). Op zondag zijn er optredens van onder andere The Broadway Jazz Gang (12.00 uur), Roose en de Rest (18.00 uur) en Derek and Guests (22.00 uur).

Geefplein Daarnaast wordt er op zaterdag en zondag vanaf 10.30 uur een poëzieontbijt georganiseerd, inclusief croissant en koffie. Op beide dagen is er ook een ‘geefplein’ vanaf 11.00 uur. “Iedereen die huishoudelijke spullen, boeken, platen, schilderijen, kleding of andere materialen wil weggeven, mag ze op ons plein leggen. Mensen mogen het gratis meenemen”, legt de organisatie uit.

Op zaterdag vindt om 10.00 uur een soepwedstrijd plaats en om 15.00 uur kun je simultaan schaken tegen de Belgisch kampioen Brian Wollaert. De toegang tot alle activiteiten is gratis.

Het belooft een feestelijk weekend te worden met het Pauluskleintje in Oostende, waar jong en oud kunnen genieten van diverse activiteiten en optredens.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments