donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

FAVV schrijft pv’s uit bij grootschalige controle visafslag

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Bij een recente controle van 17 visbedrijven in Oostende heeft de Belgische voedsel- en warenautoriteit FAVV verschillende overtredingen ontdekt. De toezichthouder voerde de actie uit om de hele keten, van de vissersboten tot de verwerkers en winkels, te inspecteren.

Op 28 april controleerde het FAVV de visafslag, twee vissersboten en hun pakhuizen, vijf verwerkingsbedrijven, vijf marktkramen en vier viswinkels. Ook werden acht transportvoertuigen op de weg gestopt en gecontroleerd.

Het FAVV controleerde de belangrijkste punten die een risico kunnen vormen voor de voedselveiligheid. Zo werd erop toegezien of de temperatuurvoorschriften werden nageleefd, of de algemene infrastructuur van de bedrijven in orde was en of de hygiëne werd gerespecteerd.

In totaal werden drie processen-verbaal opgesteld en zes waarschuwingen uitgeschreven bij de controle van vis door het FAVV. De belangrijkste overtredingen hadden betrekking op de infrastructuur en hygiëne. Het ging bijvoorbeeld om werkmateriaal dat niet voldoende schoon was, roestvorming, niet-functionerende handenwasbakken, enzovoort. Daarnaast werden er ook twee opmerkingen gemaakt over de temperatuur van levensmiddelen of over het feit dat operators niet beschikten over de juiste registratie bij het FAVV.

De controleurs van het FAVV voeren jaarlijks inspecties en monsternames uit op verschillende visafslagen in België (Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge). De gecontroleerde producten werden de afgelopen jaren steeds geschikt bevonden voor menselijke consumptie. In 2021 behaalden 98,2% van de inspecties in de visserij een gunstig resultaat.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments