zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Ex-lid RAW13 riskeert een jaar cel voor partnergeweld, maar lijkt onverschillig in de rechtbank

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Jason R., een 33-jarige man uit Oostende, riskeert opnieuw een jaar cel voor ernstig partnergeweld. Opvallend genoeg leek Jason R. in de rechtszaal weinig geïnteresseerd. De man is gewend om voor de rechter te verschijnen, aangezien hij een ex-lid is van de hiphopbende RAW13 en een uitgebreid strafblad heeft.

Op 13 april vorig jaar werden Jason R. en zijn vriendin gezien tijdens een ruzie op straat in Oostende. Jason R. begon zijn partner op een gegeven moment meerdere vuistslagen te geven, waardoor ze op de grond viel. Hij ging vervolgens door met schoppen terwijl ze op de grond lag. “Het was behoorlijk gewelddadig”, aldus procureur Jan Manhaeghe. “De beklaagde heeft duidelijk een agressieprobleem.” Jason R. heeft in het verleden al meerdere veroordelingen opgelopen voor diefstal en geweldpleging, voornamelijk als lid van RAW13. In februari 2015 werden vier leden van deze bende veroordeeld voor een dodelijke aanval op café Apropoo in Torhout.

In het nieuwe dossier eiste de procureur een jaar effectieve gevangenisstraf voor Jason R. Tijdens de rechtszaak leek hij zich echter weinig zorgen te maken over zijn vervolging. Hij lag namelijk doodleuk te slapen in de rechtszaal, tot grote ergernis van de rechter. “Heb je slecht geslapen vannacht?”, snauwde ze naar hem. R. verklaarde dat er wat problemen waren met zijn vriendin. Hij gaf ook toe af en toe drugs te gebruiken. Zijn advocaat vroeg om een mildere straf voor het partnergeweld. Het vonnis wordt uitgesproken op 1 juni.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments