vrijdag, juli 12, 2024
spot_imgspot_img

Een man van 21 jaar oud springt in de havengeul in een poging om te ontsnappen aan de politie.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 1 juni 2023 – Een jongeman van 21 jaar uit Bredene heeft vorige week alles in het werk gesteld om aan de politie te ontsnappen. T.B., zoals hij geïdentificeerd is, heeft zelfs de toevlucht genomen tot het water van de havengeul in Oostende, maar uiteindelijk is hij toch gevat. Opmerkelijk genoeg was hij slechts twee weken voorwaardelijk vrij.

De beklaagde, T.B., is geen onbekende in juridische kringen. Slechts drie maanden geleden werd hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar opgelegd wegens inbraken in een petanqueclub, hotels en een school. Eerder was hij ook al veroordeeld voor vier inbraken op camping Costa in Bredene. Op 9 december van het afgelopen jaar werd deze persoon gearresteerd door de onderzoeksrechter in verband met een zaak van partnergeweld. Desondanks werd hij onlangs, twee weken geleden, onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

Het moment van vrijheid was echter van korte duur voor de jonge delinquent. Op 25 mei ontvluchtte hij namelijk een politiecontrole. De beweegredenen voor zijn vlucht blijven onduidelijk. Wat wel vaststaat, is dat T.B. er alles aan heeft gedaan om aan de politie te ontkomen. Hij beging verschillende verkeersovertredingen met zijn voertuig en ging uiteindelijk zelfs zover dat hij in het water van de havengeul in Oostende sprong. Uiteindelijk is de verdachte alsnog in de boeien geslagen.

Niet geheel verrassend heeft de onderzoeksrechter besloten om hem opnieuw in hechtenis te nemen. Op woensdag verscheen T.B. voor de raadkamer in Brugge. De raadkamer heeft zijn voorlopige hechtenis met een maand verlengd.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments