maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Drugsvangst in de Noordzee: 210 Kilo Cocaïne onderschept

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 11 oktober 2023 – In een gezamenlijke inspanning tussen de marine en de politie werd op maandag een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne onderschept in de Noordzee. Ongeveer 210 kilogram pure cocaïne werd ontdekt in zwarte pakjes die ronddobberden op de zee, zo bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

De operatie, ondersteund door een kustpatrouillevaartuig van de marine, vond plaats in de Belgische Exclusieve Economische Zone van de Noordzee. De inbeslaggenomen drugs worden geschat op een verkoopwaarde van 11,5 miljoen euro. Momenteel voert de federale gerechtelijke politie (FGP) in samenwerking met de scheepvaartpolitie een grondig onderzoek uit naar deze ontdekking.

De kustpatrouillevaartuigen Castor en Pollux hebben een belangrijke rol gespeeld in deze operatie, en ze worden normaal ingezet voor diverse maritieme taken, waaronder staatsveiligheid, visserijcontroles en milieu-inspecties. Deze vondst benadrukt het voortdurende belang van toezicht op onze maritieme grenzen en de noodzaak om de veiligheid in de Noordzee te waarborgen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments