vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Dronken Oostendenaar plaatst alarmpistool tegen het hoofd van zijn vrouw in bijzijn van kinderen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 48-jarige Oostendenaar is veroordeeld tot vijftien maanden effectieve celstraf door de Brugse rechtbank vanwege partnergeweld en inbreuken op de wapenwet. In een zwaar beschonken toestand plaatste de man, J., een alarmpistool tegen het hoofd van zijn vrouw, terwijl hun kinderen toekeken.

Volgens het schrijnende relaas van een veertienjarige jongen, die het incident bij de politie meldde, werd zijn vader agressief en deed hij vreemde dingen wanneer hij een fles wodka dronk. In maart van vorig jaar escaleerde een ruzie tussen J. (48) en zijn echtgenote in Oostende. Hij zwaaide met een alarmpistool, dat hij aanvankelijk aan een van de kinderen gaf en zei: “Je mag er eens mee schieten.” Vervolgens loste hij zelf twee schoten met het wapen in de tuin.

Daarna keerde J. terug naar binnen en plaatste het wapen tegen het hoofd van zijn vrouw, die op de bank lag. Hij dreigde: “Ik ga je door de hersenen schieten”, gevolgd door de woorden: “Maar da’s niet erg, want je hebt er toch geen.” Volgens de zoon was J. altijd dronken en zei hij tijdens een audioverhoor: “Ik ben bang als hij naar huis komt.”

Bij een huiszoeking werd het alarmpistool gevonden achter een kader in de slaapkamer van het echtpaar. J. gaf toe dat hij het wapen daar had verborgen na de dreigementen. Hij beweerde dat hij “twee glaasjes wodka en twee Jupilers” had gedronken. In juni 2021 kreeg de man al eens een voorwaardelijke celstraf van acht maanden opgelegd omdat hij zijn echtgenote een mes op de keel had gezet. Echter, omdat hij zich niet aan de gestelde voorwaarden hield – hij gebruikte urine van zijn zoon om aan te tonen dat hij niet meer dronk – werd de straf een jaar later omgezet in een effectieve celstraf.

De rechtbank bekritiseerde zwaar de feiten en veroordeelde de betrokkenheid van J.’s kinderen. “De beklaagde moet beseffen dat zijn kinderen voor het leven getekend zijn”, aldus het vonnis. Het gezin staat momenteel onder begeleiding om de nodige ondersteuning te ontvangen.

bron: nieuwsblad.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments