donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Drievoudig NBA-kampioen mag België niet binnen wegens ongeldige reispas

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – De verwachtingen waren hooggespannen in het kamp van Filou Oostende toen ze aankondigden dat drievoudig NBA-kampioen Patrick McCaw hun gelederen zou versterken. Echter, een ongeldige reispas heeft roet in het eten gegooid voor de gevierde shooting guard.

Naast McCaw zorgt ook het papierwerk voor Khalil Ahmad voor hoofdbrekens bij de recordkampioen. Ondertussen worden vragen gesteld over de tijdsintensieve administratieve procedures, terwijl de club hoopt op een spoedige oplossing voor het versterken van hun team.

Het leek een veelbelovende stap voorwaarts voor Filou Oostende toen ze de komst van Patrick McCaw aankondigden, maar de realiteit heeft zich vertaald in een complexe administratieve puzzel. Bij aankomst in Brussel bleek McCaw’s internationale reispas ongeldig te zijn volgens de dienst vreemdelingenzaken. Het document was vermeld als verloren in de databank, wat resulteerde in een weigering van toegang tot het land voor de getalenteerde speler. Deze onverwachte wending leidde ertoe dat McCaw in de gesloten instelling in Steenokkerzeel belandde en na vier dagen teruggestuurd werd naar de Verenigde Staten.

CEO Jurgen Vanpraet vertelt aan kw.be over de teleurstellende ontwikkeling: “Daarmee is de lijdensweg nog niet afgerond, want het duurt momenteel ruim twee maanden om een nieuwe internationale pas in Amerika te krijgen. Daar willen we als club niet op wachten.” Deze vertraging heeft Filou Oostende gedwongen om de plannen te herzien en te onderhandelen over alternatieve opties om hun team te versterken.

Naast het probleem met McCaw, zit ook de aanwerving van Khalil Ahmad vast in de laatste administratieve hindernissen. CEO Vanpraet spreekt over het trage verloop van het papierwerk: “Wat Khalil Ahmad betreft, zit het papierwerk in de eindfase. Het neemt vreselijk veel tijd in beslag en loopt veel stroever dan in het verleden. We hopen hem tegen de fandag van zaterdag te kunnen presenteren aan onze supporters.”

De situatie heeft de club ertoe aangezet om niet alleen te vechten voor hun nieuwe spelers, maar ook voor een herziening van de administratieve procedures op nationaal niveau. Vanpraet verklaart vastberaden: “We vernemen dat nog clubs kampen met de administratieve procedures. We denken ook dat dit eenvoudiger kan en moet. We willen dit aankaarten op federaal en Vlaams niveau.”

Terwijl Filou Oostende geduldig wacht op een oplossing voor hun versterking, blijft de Belgische basketbalgemeenschap aandachtig kijken naar de ontwikkelingen en hoopt op een spoedig einde aan de bureaucratische hindernissen die de weg hebben versperd voor de ambitieuze club.

bron: kw.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments