donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Dodelijk ongeval in Oostende met motorrijder: auto mocht daar niet oversteken

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Woensdagavond heeft een tragisch ongeval in Oostende het leven van Claude Hollebeke, een 37-jarige motorrijder, geëist. Volgens verkeersdeskundigen kwam de motorrijder in botsing met een wagen die de rijbaan niet mocht dwarsen op de plaats van het ongeval. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, bevestigde het trieste nieuws.

Het noodlottige incident vond plaats rond 19.30 uur op de Tweebruggenstraat (R31), nabij de bekende blauwe bruggen. Een personenwagen wilde vanaf de Houtkaai de Tweebruggenstraat oversteken om naar de Kennedyrotonde te rijden. Hierbij botste het voertuig met een motorrijder die in de richting van Bredene reed op de Tweebruggenstraat. Ondanks de snelle inzet van hulpdiensten, mocht alle reanimatiepogingen niet baten voor het slachtoffer. De 37-jarige Oostendenaar overleed ter plaatse.

Een verkeersdeskundige is aangesteld door het parket West-Vlaanderen om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Uit de eerste bevindingen blijkt dat de automobilist fout zat door de Tweebruggenstraat dwars te willen oversteken op die locatie, waar dat niet was toegestaan.

Bovendien had de lokale politie van Oostende al eerder gemeld dat de automobilist vermoedelijk onder invloed van alcohol was. De 23-jarige man uit Gistel blies een alcohollimiet, wat wijst op een alcoholintoxicatie tussen 0,5 en 0,8 promille. Het resultaat van het bloedstaal moet nog worden afgewacht om dit te bevestigen.

Het verlies van Claude laat bij veel mensen een diepe indruk na:

Een tragisch verlies voor de nabestaanden en de Oostendse gemeenschap. Het ongeval benadrukt nogmaals het belang van verkeersveiligheid en het respecteren van verkeersregels om dergelijke tragedies te voorkomen. De autoriteiten zullen het incident verder onderzoeken om te bepalen welke maatregelen kunnen worden genomen om de verkeersveiligheid in Oostende te verbeteren.

bron: kw.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

5 REACTIES

  1. Ik ben er echt ziek van mien makker zo te verliezen oprecht medeleven voor gans de familie en in het bijzonder zijn vrouw en broers sterkte en rip beste vriend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments