maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

‘Dikke Mathille’ weggehaald van vaste plaats voor restauratie

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – De stad Oostende heeft aangekondigd dat het beroemde beeld ‘Dikke Mathille’ een uitgebreide restauratie zal ondergaan. Op dinsdagochtend 3 oktober werd het beeld van haar sokkel verwijderd en overgebracht naar het atelier van een gerenommeerde restaurateur.

Het beeld van ‘Dikke Mathille’ is een geliefd icoon in Oostende en heeft jarenlang haar plaats gehad in het Leopoldpark. Echter, de tand des tijds heeft zijn tol geëist, en de stad heeft besloten om het beeld nieuw leven in te blazen door middel van een grondige restauratie.

De restauratie zal worden uitgevoerd door deskundige vakmensen, met de bedoeling om de oorspronkelijke pracht en glorie van ‘Dikke Mathille’ te herstellen. Dit is een opwindend moment voor de inwoners van Oostende, aangezien het beeld een belangrijk onderdeel is van de lokale cultuur en geschiedenis.

De stad Oostende is van plan om na de restauratie ‘Dikke Mathille’ weer op haar vertrouwde plek in het Leopoldpark te plaatsen. Hoewel er geen exacte datum is vastgesteld, wordt verwacht dat dit binnen enkele maanden zal gebeuren. Dit betekent dat Oostendenaren binnenkort weer kunnen genieten van dit geliefde stukje erfgoed.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments