vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Dertiger die betrokken is bij dood van Oostendse weduwe bedreigde eerder buschauffeur

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een van de verdachten in verband met de tragische dood van Marleen V.L. (64) uit Oostende blijkt eerder een buschauffeur met de dood te hebben bedreigd. De buschauffeur getuigde in de Brugse rechtbank dat de verdachte hem had bespuugd en hem dreigde te vermoorden.

Opvallend genoeg is deze verdachte, Elvir S. (33), enkele maanden later mogelijk betrokken bij de moord op de weduwe. Tijdens de rechtszaak liet de Macedoniër weinig spijt blijken.

Marleen V.L. werd dit voorjaar vermoedelijk door twee mannen om het leven gebracht in Oostende, volgens het onderzoek. Het lijk van de weduwe werd vervolgens met een auto naar Nederland vervoerd en gedumpt in een gracht in Koewacht, net over de grens. Op 21 maart werd het lichaam van Marleen V.L. ontdekt door een buschauffeur die dringend naar het toilet moest. De Oostendse vrouw lag achter een hokje en het was duidelijk dat ze met geweld om het leven was gebracht.

Gokverslaving Het duurde enkele dagen voordat het slachtoffer geïdentificeerd kon worden. Op dat moment waren Elvir S. (33) en een 49-jarig familielid al op de vlucht. Ze waren op weg naar Skopje, de hoofdstad van Noord-Macedonië. Beide mannen werden onmiddellijk internationaal gezocht. Elvir S. werd enkele dagen later gearresteerd toen hij in het Duitse Düsseldorf het vliegtuig wilde nemen en werd uitgeleverd aan België. Zijn medeplichtige wist daadwerkelijk terug te keren naar hun thuisland en wordt momenteel gezocht.

In de rechtbank eiste de burgerlijke partij een schadevergoeding van 5.000 euro. Tot grote ergernis van Elvir S. reageerde hij met een grijns: “Je krijgt 10.000, geen probleem”, voordat hij terug naar zijn cel werd gebracht.

Het bleek dat Elvir S. Marleen V.L. ontmoet had op de trein. De Macedoniër woonde op slechts 900 meter afstand van haar huis, samen met zijn vrouw en kinderen. Ze hadden een goede band en Marleen V.L. was zelfs meter van hun jongste kind. Toen de relatie tussen Elvir S. en zijn vrouw strandde, begon hij in het geheim een relatie met Marleen V.L. Onderzoekers vermoeden dat hij het gemunt had op het geld van de oudere vrouw. Elvir S. kampte namelijk met een gokverslaving en had elk beetje geld nodig. Of geld het motief was voor de moord zal verder onderzoek moeten uitwijzen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments