zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Derde Garnaalkrokettenfestival in Oostende dit najaar

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende maakt zich op voor de derde editie van het Garnaalkrokettenfestival, na het succes van voorgaande jaren. Op 14 en 15 oktober kunnen bezoekers opnieuw genieten van ambachtelijke garnaalkroketten in de Wellington Hippodroom.

Bovendien krijgen ze de kans om hun stem uit te brengen op hun favoriete kroket. Wil je erbij zijn? Zorg dan dat je op 8 juni je ticket bemachtigt, want vorig jaar waren ze snel uitverkocht.

Met zijn grijze garnalen uit de Noordzee heeft Oostende zich geprofileerd als de hoofdstad van de garnaalkroket. Of je ze nu rechtstreeks eet of verwerkt in een sappige tomaat, het blijft een ware delicatesse. Maar niets kan tippen aan een smeuïge, ambachtelijk gemaakte garnaalkroket. Verse garnalen in een krokant jasje, besprenkeld met citroensap en afgewerkt met gefrituurde peterselie – klinkt als een hemelse ervaring, nietwaar? Op 14 en 15 oktober draait alles om genieten tijdens de culinaire tweedaagse in de Wellington Hippodroom.

“Bij het Garnaalkrokettenfestival vieren we de culinaire trots van onze stad. We zijn verheugd om bezoekers uit het hele land te verwelkomen en hen te laten kennismaken met de onweerstaanbare smaak van onze ambachtelijk bereide garnaalkroketten. Dit festival is een absolute must voor iedereen die van garnaalkroketten houdt”, aldus burgemeester Bart Tommelein.

Vorig jaar trok het festival opnieuw veel bezoekers naar de Wellington Hippodroom, die daar hun stem uitbrachten op hun favoriete kroket. De vakjury riep de garnaalkroket van restaurant Brassi Grand Café uit tot winnaar, terwijl het publiek North verkoos. Ben je ook nieuwsgierig naar de winnaar van dit jaar en wil je al die verschillende garnaalkroketten proeven? Reserveer dan alvast 14 en 15 oktober in je agenda en zorg dat je erbij bent! Voor degenen die de start van de ticketverkoop niet willen missen, is er de mogelijkheid om zich te registreren via visitoostende.be/nl/garnaalkrokettenfestival-2023. Bockie de Repper heeft zijn aanwezigheid al bevestigd.

Orde van de Garnaalkroket

Op vrijdag 13 oktober staat er dit jaar ook een VIP-avond op het programma. Deze avond draait volledig om de Orde van de Garnaalkroket. Na Martin Heylen, Guinevere Claeys, Herr Seele en burgemeester Bart Tommelein zullen er dit jaar nieuwe leden worden geïnstalleerd. Tickets voor deze avond zijn binnenkort verkrijgbaar en bieden ook de mogelijkheid om van alle garnaalkroketten te proeven.

Wil je de start van de ticketverkoop niet missen? Registreer je dan nu via visitoostende.be/nl/garnaalkrokettenfestival-2023.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments