donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Dealer belt hotel op om te vragen als zijn drugs nog op de kamer liggen: Een meesterwerk van dwaasheid!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Een 21-jarige man uit Meppel, Nederland, vraagt in hoger beroep om een mildere straf voor het dealen van drugs vanuit een hotel in Oostende. Opmerkelijk genoeg belde de man zelf naar het hotel om te informeren of zijn drugs nog op zijn kamer lagen en of hij ze mocht ophalen.

Op 7 februari vorig jaar kwam de drugshandel aan het licht toen de politie een observatie uitvoerde na een melding over mogelijke drugshandel in een hotel in de Koningstraat in Oostende. De 19-jarige Nederlander A.T. verliet het hotel op een step en werd onmiddellijk betrapt met 44 gram heroïne. Hij beweerde onderweg te zijn naar een klant en werkte al sinds december 2021 voor dezelfde bende waar hij heroïne en cocaïne inkocht.

Het onderzoek bracht ook de andere verdachten aan het licht. De 19-jarige D.W., ook afkomstig uit Nederland, werd op de hotelkamer gearresteerd waar hij de drugs bewaakte. Hij gaf instructies aan zijn landgenoot. Een 21-jarige Nederlander, die eveneens voor dezelfde bende werkte en drugs vanuit een ander hotel verkocht, belde naar het hotel om te vragen of zijn drugs nog op de kamer lagen en of hij ze kon ophalen.

Het hotelpersoneel ontdekte de heroïne en cocaïne en waarschuwde de politie. De verdachte werd aanvankelijk bij verstek veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, gevolgd door drie jaar bij verzet. Hij ging echter in hoger beroep.

Advocaat Stijn Roels noemde het feit dat zijn cliënt zelf naar het hotel belde uiteraard uiterst dom. “Hij speelt in de Champions League van de domheid”, verklaarde hij. De verdachte was eerder al veroordeeld voor drugsgerelateerde misdrijven in Dendermonde en op 8 juni zal hij een vonnis ontvangen in Brugge, eveneens voor drugshandel.

“Het openbaar ministerie heeft daar een straf van vier jaar geëist”, aldus advocaat Stijn Roels. “Al deze feiten vonden plaats binnen dezelfde periode waarin hij zich bezighield met deze smerige handel. Als je alles bij elkaar optelt, leidt dit tot een zeer zware straf. Daarom verzoeken we om deze drie jaar gevangenisstraf te verzachten.” De uitspraak wordt verwacht op 21 juni.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments