vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

De startbaan van luchthaven Oostende wordt volgend jaar gerenoveerd

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De Luchthaven Oostende-Brugge zal volgend jaar een langverwachte transformatie ondergaan, aangezien de startbaan na bijna 30 jaar vernieuwd wordt. Deze cruciale renovatie is van essentieel belang om de veiligheid van vliegverkeer in de toekomst te blijven waarborgen.

De werken, die gefinancierd worden door de Vlaamse regering, zullen echter een tijdelijke sluiting van de luchthaven met zich meebrengen gedurende twee maanden, van eind januari tot eind maart 2024.

De renovatie van de startbaan is een initiatief van de Luchthavenontwikkelingsmaatschappij Vlaanderen (LOM), met als doel de operationele capaciteit van de luchthaven te behouden en te verbeteren. Bruno De Saegher, voorzitter van LOM Vlaanderen, benadrukt het belang van deze inspanningen: “De renovatie is nodig om veilig vliegverkeer in de toekomst te blijven garanderen. We zorgen ervoor dat de startbaan in de komende jaren operationeel kan blijven.”

De huidige startbaan heeft al bijna drie decennia lang geen nieuwe asfaltlaag gekregen. De Vlaamse regering heeft 17 miljoen euro geïnvesteerd in het hele renovatieproject. Woordvoerder Nick Arys van LOM verklaart: “We herstellen de schade die de afgelopen jaren is ontstaan door slijtage. Er zijn ook enkele verzakkingen die weggewerkt worden. Er komt ook een betere afwatering zodat er minder risico is op water op de startbaan. Ook de elektriciteitsbekabeling wordt gedeeltelijk vervangen, zodat we gebruik kunnen maken van duurzame LED-verlichting in plaats van de huidige energieverslindende halogeenverlichting.”

De renovatiewerken zijn gepland tussen 25 januari 2024 en 27 maart 2024, met een geschatte duur van 60 kalenderdagen. Gedurende deze periode zal de luchthaven gesloten zijn. Bruno De Saegher van LOM Vlaanderen benadrukt dat de sluitingsperiode zo kort mogelijk wordt gehouden en in nauw overleg met de aannemer en de luchthavenexploitant is vastgesteld.

Het is belangrijk op te merken dat de renovatie van de startbaan geen capaciteitsverhoging tot gevolg heeft. De luchthaven zal nog steeds dezelfde categorie vliegtuigen kunnen ontvangen als voorheen, en alle huidige milieuvergunningen en voorwaarden blijven van kracht.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments