donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

De gemeenteraad van Oostende heeft het voorstel van Vooruit afgewezen om oudere inwoners te helpen bij het onkruidvrij houden van hun stoep

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – In een recente gemeenteraadsvergadering heeft Björn Tratsaert van Vooruit Oostende een voorstel ingediend om oudere inwoners en mensen met een (tijdelijke) fysieke beperking te ondersteunen bij het onkruidvrij houden van hun stoep.

Het voorstel stelt voor om deze service kosteloos aan te bieden via de stedelijke diensten, vergelijkbaar met de bestaande sneeuwruimdienst in de winter. Het doel was om mensen te helpen die fysiek niet in staat zijn om deze taak zelf uit te voeren.

Björn Tratsaert, gemeenteraadslid voor Vooruit Oostende, benadrukte het belang van gemeentelijke steun voor de inwoners: “Mensen ondersteunen is de plicht van een stadsbestuur. Bepaalde diensten dien je onvoorwaardelijk aan te bieden aan je inwoners, want de meeste Oostendenaars dragen bij aan de inkomsten die de stad ontvangt. Dit zou zonder twijfelen moeten worden goedgekeurd door de gemeenteraad.”

Echter, het voorstel stuitte op weerstand binnen de meerderheid van de gemeenteraad. Schepen Björn Anseeuw van N-VA noemde het voorstel praktisch onhaalbaar en wees het af. Hij benadrukte het belang van gemeenschapsverantwoordelijkheid en merkte op dat het onmogelijk zou zijn om aan de behoeften van de 26.300 potentiële begunstigden te voldoen. Volgens hem moeten de Oostendenaars in staat zijn om zelf hun verantwoordelijkheid te nemen voor het onderhoud van hun stoep.

Dit voorstel, dat gericht was op het ondersteunen van de meest kwetsbaren in de stad, lijkt dus voorlopig te zijn verworpen door het stadsbestuur. De discussie over de verdeling van verantwoordelijkheden tussen de overheid en de burgers blijft een actueel onderwerp in Oostend

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments