vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Dames Rope Skipping Oostende op weg naar het WK in de VS, maar hebben extra steun nodig

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het meisjesteam van Rope Skipping Oostende behaalde onlangs de zilveren medaille op het Belgisch kampioenschap Rope Skipping voor juniorenteams. Deze prestatie leverde hen ook een selectie op voor het International Open Tournament in Colorado.

Hoewel de atleten en sportclub de meeste kosten zelf moeten dragen, zijn ze vastbesloten om naar de VS te gaan. Daarom zijn ze gestart met verschillende inzamelacties.

De selectie van het meisjesteam is een beloning voor hun harde werk en toewijding. Trainer Cinder Neyens is bijzonder trots op haar team. “Onze club bestaat sinds 2002 en dit is de eerste keer dat we met een damesteam bij de junioren naar een wereldkampioenschap gaan. Een prestatie om trots op te zijn”, aldus Neyens. Elise Mommerency, Fiebe Wullepit, Anouk Coulier, Febe Crommelinck, Marthe Claeys en Assya Hussein, allemaal tussen de 16 en 18 jaar oud, stralen van trots bij de gedachte aan hun reis over de Atlantische Oceaan.

Het trainen voor de competitie is niet makkelijk. “We trainen drie keer per week op zes technische onderdelen: 2 snelheidsproeven en 4 oefeningen op muziek. Verschillende proeven passeren de revue: oefeningen met één of twee touwen, synchroon springen met twee sporters of zelfs met vier. De moeilijkheidsgraad ligt hoog: als één iemand een foutje maakt, krijgt het hele team strafpunten”, aldus coach Eber Blontrock.

Naast het meisjesteam gaat ook Amaryllis Vandekerckhove, een belofte tussen 12 en 14 jaar oud, naar de Verenigde Staten voor de snelheidsproef. Om de reiskosten te kunnen dragen, is de sportclub gestart met verschillende inzamelacties. Zo zijn er koeken-, snoep- en steunkaarten te koop, en wordt er een vaderdagontbijt en eetfestijn georganiseerd. Op zondag 14 mei mogen de dames ook optreden tijdens de play-offs van BC Filou Oostende.

Meer informatie over de inzamelacties is te vinden op www.rsoostende.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments