donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Dakbrand veroorzaakt grote schade aan woning: twintig zonnepanelen en badkamer verwoest

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een hevige brand heeft zondagavond een woning aan het Bauwensplein in Oostende zwaar beschadigd. De vlammen sloegen genadeloos toe en vernietigden ongeveer twintig zonnepanelen. Een dikke, zwarte rookpluim was van ver te zien, terwijl de oorzaak van de brand nog onbekend is, volgens brandweerkapitein Philippe Taeleman.

De brandweer werd rond 17.30 uur opgeroepen en ontdekte bij aankomst dat het dak in lichterlaaie stond. Versterking werd snel ingeschakeld vanwege de omvang van de brand. De politie leidde het verkeer om in de buurt vanwege de intensiteit van het vuur. Bovenop de woning bevonden zich verschillende installaties, waaronder twintig zonnepanelen, waarvan is vastgesteld dat de brand daar is ontstaan.

De eigenaar van de woning kon de precieze oorzaak niet direct achterhalen, maar de brandweer bevestigt dat het vuur zeker op het dak begon en zich verspreidde naar een dakkoepel en de daaronder gelegen badkamer, die volledig vernield werden. Daarnaast is er aanzienlijke waterschade in de slaapkamer. De brandweer slaagde er relatief snel in om het vuur te blussen, maar de zonnepanelen en enkele andere dakonderdelen zijn volledig verwoest. Momenteel is de elektriciteit in de woning afgesloten, waardoor het verblijven in het huis moeilijk is.

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is nog gaande en de autoriteiten zullen de nodige stappen ondernemen om de oorzaak te achterhalen. De brand trok veel belangstelling van omstanders tijdens de interventie van de brandweer.

bron: Nieuwsblad.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments