vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Comeback van coronavirus in Oostende: AZ Damiaan waarschuwt

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – Het coronavirus laat weer van zich horen en deze keer in Oostende. Het AZ Damiaan ziekenhuis rapporteert dat er momenteel een tiental patiënten met Covid-19 op één enkele afdeling zijn opgenomen.

Deze stijging van het aantal coronagevallen komt niet als een complete verrassing, maar de timing is enigszins eerder dan wat experts hadden voorspeld. De ziekenhuizen in de stad zijn voorbereid, maar willen toch een waarschuwing uitsturen. “Het virus is niet verdwenen. We horen hetzelfde geluid van collega’s in andere medische faciliteiten. Ook zij worden opnieuw geconfronteerd met een toename van Covid-patiënten,” benadrukt Alain Antierens van het AZ Damiaan ziekenhuis in Oostende.

Met de naderende winter zullen de besmettingscijfers waarschijnlijk verder stijgen. Daarom staat er vanaf het midden van volgende maand een nieuwe vaccinatiecampagne gepland. Voorlopig wordt de situatie in de ziekenhuizen nog niet als alarmerend beschouwd, maar voorzichtigheid is geboden. “Zolang er geen nieuwe virusvarianten opduiken, denk ik dat we de situatie goed onder controle kunnen houden. Maar we hebben in de afgelopen drie jaar geleerd dat we nooit ‘nooit’ kunnen zeggen als het om virussen gaat,” voegt Antierens eraan toe.

bron: Focus TV

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments