maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Colruyt introduceert Belgische mosselen uit eigen zeeboerderij

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Op de nationale feestdag heeft Colruyt zijn eerste oogst van Belgische mosselen uit de eigen zeeboerderij Westdiep voorgesteld. Met deze stap zet Colruyt in op duurzame aquacultuur in de Noordzee. Het bedrijf heeft plannen om in de toekomst ook andere Belgische producten uit de zee te produceren, zoals zeewier en oesters.

De Belgische mosselen zijn een primeur voor de consument en kunnen worden geproefd bij de markten van luxesupermarkt Cru. De mosselen worden gekweekt op hangcultuur in de Westdiepzone, wat resulteert in volle en smeuïge mosselen met een licht zilte smaak.

Colruyt ziet in de Noordzee nog veel potentieel voor duurzame voedselproductie en investeerde daarom al tien jaar geleden in onderzoeksprojecten rond aquacultuur. Naast mosselen wil het bedrijf ook de mogelijkheden van Belgische oester- en zeewierkwekerijen onderzoeken.

De Belgische regering heeft vijf nieuwe zones aangeduid voor commerciële en industriële activiteiten in de Noordzee, waaronder de zeeboerderij Westdiep. Deze ontwikkelingen worden ondersteund door minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne.

Oostends burgemeester Bart Tommelein benadrukt het belang van de Noordzee als blauwe economie en de positieve impact op de regio. Met de introductie van Belgische mosselen krijgt duurzame aquacultuur op de Noordzee een extra boost, wat tevens zal bijdragen aan bijkomende werkgelegenheid.

De ontwikkeling van aquacultuur in de Noordzee wordt gezien als een belangrijke innovatiesector voor de regio en draagt bij aan de economische activiteiten van kuststeden zoals Oostende. De inzet van bedrijven zoals Colruyt speelt hierin een cruciale rol.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments