donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Christinastraat in Oostende heropend na gasexplosie: Nieuwe start voor getroffen straat

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Na bijna zeven maanden van intensieve renovatie is de Christinastraat in Oostende gisterenmiddag eindelijk heropend. Na de verwoestende gasexplosie die in oktober vorig jaar plaatsvond, zijn meer dan 20 gebouwen zwaar beschadigd geraakt en vielen er 3 zwaargewonden.

Hoewel de wonden nog niet geheeld zijn, heeft de stad Oostende toch gekozen voor een feestelijke en optimistische heropening.

De straat is voor meer dan 4 miljoen euro gerenoveerd en moet meer dan ooit een echte winkelwandelstraat worden. Maar ondanks de verfraaiing kunnen de getroffen winkeliers de gasramp niet vergeten. Er zijn nog steeds ruim 10 lege winkelpanden in de straat, maar Oostende hoopt dat de heropening de Christinastraat snel weer doet opbloeien.

“Op deze dag met dit feest vieren we niet alleen de nieuwe Christinastraat, maar ook een stukje nieuwe start. Zonder natuurlijk het menselijk leed te vergeten van die ontploffing, want dat is iets wat we nooit kunnen vergeten,” zegt schepen van openbare werken Björn Anseeuw. Burgemeester Bart Tommelein voegt eraan toe dat hoewel sommige mensen nog steeds lijden, we vooruit moeten kijken en optimistisch moeten zijn.

De heropening van de Christinastraat is een nieuw begin voor de getroffen straat, die een veelbelovende toekomst tegemoet gaat.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments