maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Chauffeurs onder invloed lopen tegen de lamp in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Afgelopen weekend heeft de Politie Oostende verschillende autobestuurders onderworpen aan alcoholtesten. Enkele van hen werden betrapt op rijden onder invloed.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 2 uur ’s nachts, voerde de politie een controle uit op een automobilist in de Voorhavenlaan. De afgenomen drugstest wees uit dat de bestuurder (22) positief testte. Als gevolg daarvan is hij zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt.

Enkele uren later, rond 5 uur ’s ochtends, merkte een politiepatrouille een auto op die met enige moeite in het rijvak kon blijven. Het voertuig en de inzittenden werden aan de kant gezet in de Verenigde-Natieslaan. De bestuurder, een vrouw van 59 jaar, bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Bovendien blies ze positief. Er werd een proces-verbaal opgesteld en het voertuig moest getakeld worden.

Op zondagmiddag, rond 17.30 uur, zag een inspecteur op de fiets een personenauto rijden op de Albert I-promenade bij het Kursaal. Dit gebied is aangeduid als voetgangerszone. De bestuurder, een 41-jarige man uit Brugge, testte positief tijdens de daaropvolgende controle en zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. Gezien de hinderlijke plaats waar het voertuig zich bevond, moest het worden getakeld.

Tot slot, ook zondagavond rond 23 uur, moest de politie nog een rijbewijs voor vijftien dagen intrekken. Een 50-jarige man uit Bredene werd gecontroleerd in de Ringlaan en testte positief. Gelukkig werden er dit weekend ook 78 negatieve resultaten geboekt in het kader van de BOB-campagne.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments