maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Bussen van De Lijn keren terug naar de vertrouwde route langs de Zwanenlaan in Zandvoorde na veiligheidsproblemen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 8 juli 2023 – Op 1 juli werd de reisroute van De Lijn in Zandvoorde gewijzigd van de Zwanenlaan naar de Zandvoordedorpstraat. De stad stelde enkele voorwaarden met betrekking tot verkeersveiligheid voor deze wijziging.

Helaas kon De Lijn deze voorwaarden niet nakomen, ondanks een eerdere overeenkomst. “Daarom heb ik vandaag, na spoedoverleg met De Lijn, besloten om de bussen weer hun oorspronkelijke route langs de Zwanenlaan te laten rijden” zegt Anseeuw.

“Als schepen van mobiliteit is verkeersveiligheid een prioriteit voor het stadsbestuur, vooral in de buurt van scholen. Ik ben dan ook niet bereid om concessies te doen op het gebied van verkeersveiligheid.” Een belangrijke voorwaarde voor de nieuwe reisroute via de Zandvoordedorpstraat was dat er geen kruisende bewegingen van bussen zouden zijn. Hierover was er overeenstemming met De Lijn. Echter bleek deze week dat deze voorwaarde niet werd nageleefd, met alle veiligheidsrisico’s van dien, zoals bussen die frequent op het voetpad rijden. En dat is onaanvaardbaar.

Vanaf dinsdag zal de route langs de Zwanenlaan weer als omleiding worden opgenomen in de Routeplanner van De Lijn. De Routeapp van De Lijn kan pas na de zomer opnieuw worden aangepast. Na de zomer zal de route langs de Zwanenlaan weer als de vaste route worden weergegeven in de Routeplanner.

Maar om duidelijk te zijn: vanaf dinsdag 11 juli zullen de bussen in Zandvoorde weer hun vertrouwde route langs de Zwanenlaan rijden en alle haltes zoals voorheen bedienen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments