donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Burgemeester legt plaatsverbod op aan overlastgevende jongeren in Christina- en Langestraat

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Na aanhoudende klachten van overlast in de buurt van de Christina- en Langestraat heeft de burgemeester van Oostende een plaatsverbod uitgevaardigd tegen vier personen.

Sinds begin juni veroorzaken de vier jongeren hinder in de buurt van beide centrumstraten. Ze vallen passanten en klanten van horecazaken lastig, spugen op hen, vertonen verbaal agressief gedrag en gooien waterballonnen naar beneden vanuit een parkeertoren.

De politie is nu gestart met de procedure voor een plaatsverbod tegen de vier personen. “Een plaatsverbod wordt niet opgelegd na één incident, maar na herhaaldelijke vaststellingen. Al het bewijsmateriaal is opgenomen in een uitgebreid dossier”, benadrukt korpschef Philip Caestecker. “Gedurende een maand mogen de vier jongeren niet in het centrum komen, op straffe van bestuurlijke opsluiting en een GAS-boete. Ook de wijk Hazegras, evenementen en strandbars zijn verboden terrein. Deze maatregel kan twee keer met een maand worden verlengd.”

Burgemeester Bart Tommelein bevestigt de plaatsverboden. “We streven al geruime tijd naar een veilige en plezierige uitgaanservaring in de stad. We laten het plezier en de positieve sfeer in het uitgaansgebied niet verpesten door een paar onruststokers. We hebben al eerder gewaarschuwd dat we niet zouden aarzelen om veelplegers een plaatsverbod op te leggen. We voegen nu de daad bij het woord.”

bron: Focus WTV

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments