woensdag, juli 24, 2024
spot_imgspot_img

Burenruzie in Bredene leidt tot twee jaar cel voor slag met hamer

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE, 12 oktober 2023 – In een recente rechtszaak heeft een 38-jarige inwoner van , L.N., een gevangenisstraf van twee jaar opgelegd gekregen vanwege zijn betrokkenheid bij een gewelddadig incident tijdens een burenruzie. Het slachtoffer, dat betrokken was bij de afbraak van een omheining, werd geraakt door een hamerslag, met ernstige gevolgen voor zijn hand.

Het incident vond plaats op 30 maart vorig jaar, toen het slachtoffer hielp bij de afbraak van een omheining in de stad Bredene. De afbraak was geoorloofd door de sociale huisvestingsmaatschappij, die van plan was om een haag te planten op die locatie. Echter, buurman L.N. was het niet eens met de werkzaamheden en deelde een klap uit met een hamer toen het slachtoffer zijn hand over de omheining stak om een zeil weg te trekken. Bovendien bedreigde hij zijn buren met een luchtdrukgeweer.

De procureur, Lode Vandaele, merkte op dat het luchtdrukgeweer er bedreigend uitzag. Hij benadrukte dat wanneer men wordt geconfronteerd met agressie, het moeilijk is om het werkelijke gevaar in te schatten. Als gevolg van de hamerslag werden de pezen in de hand van het slachtoffer geraakt, wat leidde tot blijvende schade. Hij heeft nog steeds last van een slapende pink, zoals zijn advocaat, Bart Bleyaert, uitlegde.

Het slachtoffer, dat aanzienlijke schade opliep, werd donderdag een schadevergoeding van ruim 14.000 euro toegekend. De minimale gevangenisstraf van twee jaar werd opgelegd vanwege de meer dan vier maanden arbeidsongeschiktheid van het slachtoffer.

De verdediging beweerde echter dat de buurvrouw zelf de aanstichter was van de ruzie en dat zij het leven ondraaglijk maakte voor de buurtbewoners. De buurvrouw heeft inmiddels haar woning moeten verlaten.

bron: kw.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments