vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Bruggeling laat methadonflesje met naam achter bij diefstal van 45 flessen drank in Oostende kerststal

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 41-jarige man uit Brugge werd veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf wegens drie inbraken, waarvan twee in Oostende. Op 18 en 19 november 2022 brak hij in bij een kerststal op de kerstmarkt in Oostende en stal hij 45 flessen sterke drank en voedsel uit een Panos-winkel in het station.

Bij de inbraak in de kerststal verloor hij echter een flesje methadon met zijn naam erop, wat leidde tot zijn identificatie.

Op 3 december 2022 werd hij betrapt op diefstal van een slijpschijf en een schroefmachine uit een bestelwagen in De Haan. Hij verklaarde dat hij het materiaal wilde verkopen om een verjaardagscadeau voor zijn moeder en kind te kopen. Hij had financiële problemen vanwege zijn ernstige heroïneverslaving.

De man werd eerder al vier keer veroordeeld voor drugsfeiten en kreeg op 7 april 2023 een gevangenisstraf van 18 maanden voor inbraken in de bergruimtes van een appartementsgebouw. Zijn advocaat vroeg om een werkstraf omdat de man zich door zijn zware heroïnegebruik de feiten in Oostende amper kon herinneren. De uitspraak van de Brugse strafrechtbank is gepland op 25 mei 2023.

Bron: nieuwsblad.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments