woensdag, juli 24, 2024
spot_imgspot_img

Broers uit Oostende die café’s overvielen, riskeren 2 jaar cel

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Volgens hln.be lopen twee broers uit Oostende het risico om veroordeeld te worden tot 2 jaar gevangenisstraf vanwege vijf inbraken en twee pogingen tot inbraak in horecazaken in Gistel, Oudenburg en Ichtegem. M.L. (27) en S.L. (22) pleegden in dezelfde periode ook een overval op café Den As in Oostende.

Begin vorig jaar had de politiezone Kouter te maken met een inbraakgolf in horecazaken. Bij elke inbraak werd de kassa leeggeroofd en namen de daders flessen sterke drank mee. Op 20 januari werd een 29-jarige man uit Middelkerke aangehouden in zijn Audi A4. K.B. bleek de chauffeur te zijn van de inbrekers. Diezelfde nacht hadden zij ingebroken in bistro ’t Steedje in Oudenburg. Ook De Kallebasse in Moere kreeg ongewenst bezoek. Bij twee horecazaken bleef het bij een poging.

Op 14 januari braken de inbrekers binnen in brasserie De Molenhoeve in Gistel. In die zaak werden bebloede documenten gevonden met daarop het DNA van S.L. (22) uit Oostende. Het DNA van zijn broer M.L. (27) werd gevonden op een sigarettenpeuk die achtergelaten was bij een inbraak in het Bourgognehof in Ichtegem op 28 januari. Die nacht werd ook sfeercafé ’t Verschil geviseerd.

De broers L. werden uiteindelijk een kleine week later gearresteerd na een overval op volkscafé Den As in Oostende. Voor die overval kregen ze in mei vorig jaar beiden al een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar. In het dossier rond de inbraken vroegen hun advocaten de rechtbank om rekening te houden met dat vonnis en geen bijkomende straf meer op te leggen.

K.B. riskeert net als de broers een gevangenisstraf van 2 jaar voor zijn betrokkenheid bij de inbraken. Hij betwist de feiten niet en vraagt om een werkstraf. De toenmalige vriendin van S.L., C.D. (26) uit Staden, hangt een gevangenisstraf van 20 maanden boven het hoofd. Ze zou haar ex enkele keren hebben gevoerd, maar ontkent dat ze wist wat hij aan het doen was. Ze vraagt dan ook om vrijspraak. X.C. (30) uit Oudenburg werd door zijn medebeklaagden aangewezen als de vijfde betrokkene en riskeert ook 20 maanden cel. Het vonnis zal op 25 mei worden uitgesproken.

Bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments