woensdag, juli 24, 2024
spot_imgspot_img

Blauwalgen aangetroffen in de vijver van Sportpark De Schorre

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – Na uitgebreide staalanalyses is gebleken dat er blauwalgen aanwezig zijn in de vijver van sportpark De Schorre, gelegen tussen de Schorrestraat en de Schorredijkstraat. Om de veiligheid van het publiek te waarborgen, is er momenteel een recreatieverbod van kracht voor de vijver.

De recente wateranalyses werden uitgevoerd door Farys, het waterbedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer van de waterkwaliteit. Uit deze analyses is gebleken dat er blauwalgen aanwezig zijn in het water van de vijver. De huidige weersomstandigheden hebben ideale groeicondities gecreëerd voor deze hinderlijke algensoort.

Blootstelling aan blauwalgen kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, zoals diarree, braken, irritatie van de ogen, oren en huid, hoofdpijn, luchtwegaandoeningen, allergische reacties en astma. Ook dieren lopen risico bij contact met blauwalgen.

Om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen, is er daarom een tijdelijk recreatieverbod van kracht. Ter plaatse zijn duidelijke waarschuwingsborden geplaatst om het publiek te informeren over de situatie. De bevoegde instanties volgen de ontwikkelingen op de voet en nemen de nodige maatregelen om de blauwalgenproblematiek aan te pakken.

Het is belangrijk dat iedereen de veiligheidsmaatregelen strikt opvolgt en vooral voorkomt dat hun hond speelt of drinkt van het water. Dieren zijn namelijk extra vatbaar voor de schadelijke effecten van blauwalgen.

Voor meer informatie over blauwalgen en de risico’s die ze met zich meebrengen, verwijzen wij onze lezers naar de website van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) op www.vmm.be/water/kwaliteit-waterlopen/blauwalgen.

De autoriteiten zullen het publiek op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen met betrekking tot de blauwalgen in de vijver van sportpark De Schorre. Het is van groot belang dat iedereen op de hoogte blijft van de situatie en de aanwijzingen van de bevoegde instanties opvolgt om de veiligheid en gezondheid van alle bezoekers te waarborgen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments