vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Bewoners Vuurtorenwijk in Oostende eisen herstel oude buslijnen met petitie

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – De bewoners van de Vuurtorenwijk in Oostende zijn niet tevreden met de nieuwe busverbindingen van De Lijn. Ze klagen met name over het gebrek aan directe verbindingen naar Bredene, waar veel kinderen naar school gaan en mensen hun boodschappen doen. Om hun onvrede te uiten, zijn de buurtbewoners een petitie gestart om de oude buslijnen terug te brengen.

Op 1 juli heeft De Lijn in heel Vlaanderen verschillende busroutes aangepast, waaronder ook die van de Vuurtorenwijk in Oostende. “Nu kunnen we niet meer rechtstreeks naar Bredene reizen vanuit onze wijk”, zegt bewoner Glenn Lambrecht (46). “We moeten eerst naar het station van Oostende om daar over te stappen op een andere bus.”

“Dit is bijzonder vervelend, aangezien we in de Vuurtorenwijk niet veel winkels meer hebben. Veel mensen gaan naar Bredene om hun boodschappen te doen en er zijn ook veel scholen. De nieuwe busverbindingen zorgen voor problemen bij veel mensen.”

“Ze nemen alles van ons af”, reageert wijkbewoner Benedict Lussyne (66) verontwaardigd. “Alle banken zijn al verdwenen om geld op te nemen en nu verdwijnen ook nog eens de busverbindingen. De wijk bestaat voor 60% uit ouderen die niet allemaal een auto hebben en afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. We moeten nu ofwel overstappen, ofwel een behoorlijk eind lopen om in Bredene te komen. Dat is voor veel mensen gewoon niet haalbaar.”

Petitie Glenn Lambrecht is daarom een petitie gestart en heeft inmiddels al meer dan 1.100 handtekeningen verzameld. “Veel ouderen hebben geen toegang tot internet, dus zij hebben nog niet kunnen tekenen. Dat betekent dat er eigenlijk nog veel meer wijkbewoners zijn die verandering willen zien.”

Schepen van Mobiliteit, of is het stilaan schepen van immobiliteit, Björn Anseeuw (N-VA) is bereid om te luisteren naar de zorgen van de wijkbewoners. “Het is nu te vroeg om te reageren, maar ik sta open voor discussie”, reageert hij.

bron: vrt.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

6 REACTIES

  1. Hij staat open voor discussie onze minister van mobiliteit ewel dat hij eens afhankelijk is van het openbaar vervoer. Dan zal hij mss weten waarover hij praat. Bij mij lijn 60

  2. Dat diegene dat da stom idee van die verandering heeft doorgevoerd eens zelf de bus neemt op de opex en laat die naar de aldi of colruyt gaan….

  3. Wij bewoners van bredene klagen ook want van velen van ons hebben een huisarts op de Vuurtorenwijk omdat er hier geen dokters zijn die patiënten aannemen dus voor naar de dokter te gaan is het een ramp

  4. Het is inderdaad wraakroepend, nu de banken verdwenen zijn en de winkels is het inderdaad nodig dat de verbinding naar Bredene blijft bestaan. In Bredene kunnen de mensen hun inkopen doen en geld afhalen alles bij elkaar. Nu moeten zij eerst naar Oostende en dan overstappen om naar Bredene te gaan terug keren hetzelfde.

  5. Zoek de petitie om te tekenen, maar kan het niet vinden. Hierbij ook een stem meer. Ongelooflijk, iets afschaffen zonder contact te nemen met de betrokkenen? Is dit arrogantie of … Doe toch eerst onderzoek. Jullie willen de auto weg, maar maken alles vlot onbereikbaar. En dit vlak voor een verkiezingsjaar ! Pure zelfmoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments