vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Bestuurder verliest rijbewijs na positieve ademtest en omstaander gearresteerd voor weerspannigheid

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Op dinsdagmiddag zorgde een routinecontrole voor heel wat tumult in de Sint-Fransiscusstraat in Oostende. De politieagenten hielden een bestuurder aan voor een controle en deze bleek positief te blazen. Het rijbewijs van de 32-jarige man werd daarom voor 15 dagen ingetrokken.

Maar dat was niet het enige probleem waar de politieagenten mee te maken kregen. Een omstaander, een 57-jarige man, vond het nodig om zich weerspannig en verbaal agressief op te stellen tegenover de agenten. De situatie escaleerde snel en er moest zelfs een extra ploeg worden opgeroepen om de orde te handhaven.

De politieagenten probeerden de man eerst nog te kalmeren en te controleren, maar zijn gedrag bleef agressief en weerspannig. Om verdere escalatie te voorkomen, werd besloten om de man in de boeien te slaan en mee te nemen naar het commissariaat om een proces-verbaal op te stellen.

Dit incident toont aan dat het werk van de politie niet altijd vanzelfsprekend is en dat er bij ogenschijnlijk eenvoudige controles soms onverwachte problemen kunnen opduiken.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments