zaterdag, juli 27, 2024
spot_imgspot_img

Belgische paracyclisten blinken uit op Wereldbeker in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De Belgische paracyclisten hebben hun medailleoogst verder uitgebreid op de Wereldbeker paracycling in Oostende. Na de tijdritmedailles op donderdag en vrijdag, was het tijd voor de wegwedstrijden op zaterdag en zondag. En ook hier konden de Belgen uitblinken.

Tim Celen, de regerende wereldkampioen in de T2-klasse, zorgde voor het eerste Belgische eremetaal op de weg. Hij moest voor de laatste bocht een klein gaatje laten op de Amerikaan Dennis Connors, maar kwam nog sterk terug en sprintte samen met Connors en de Duitser Maximilian Jäger voor goud. Uiteindelijk werd het zilver voor Celen, achter Connors en voor Jäger.

Maxime Hordies, die donderdag al zilver behaalde in de tijdrit, deed het nog beter in de MH1-rit. Hij legde de 41,1 km af in 1 uur 38 minuten en had vier seconden voorsprong op de Italiaan Fabrizio Cornegliani, die het zilver behaalde. Patrik Jahoda uit Tsjechië won de bronzen medaille.

Jonas Van de Steene, die in 2023 al in elke UCI-wedstrijd op het podium stond, voegde daar nog een zilveren medaille aan toe in de MH4-rit. En tot slot was er nog de overwinning van Jean-François Deberg in de spannende MH3-rit van 62,4 km. Maar liefst met elf renners sprintten ze voor de zege, en Deberg trok aan het langste eind.

Met deze medailles staat de Belgische medailleoogst op zeven in totaal: vijf in de tijdritten en twee op de weg. Een fantastische prestatie van de Belgische paracyclisten op eigen bodem in Oostende.