maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Belgisch-Nederlandse start-up APPI vestigt zich in Haven Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De Belgisch-Nederlandse start-up Advanced Plastic Purification International nv (APPI) zal een belangrijke rol spelen in de circulaire economie van Haven Oostende. APPI heeft een terrein van 15 hectare in Plassendale in concessie genomen om zich te concentreren op de recyclage en opwaardering van plastic afval.

Dit zal gebeuren door niet meer bruikbare plastics te sorteren, te reinigen en te bewerken tot grondstoffen voor nieuwe plastic toepassingen en producten.

Het project zal gebruik maken van bewezen en efficiënte technologieën op een aanzienlijke schaal. Bovendien zal het proces in grote mate zelfvoorzienend zijn op het gebied van energie en CO2-neutraal zijn. Met de verwachte capaciteit zal APPI een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de circulaire economie.

APPI zal naar verwachting ook 110 nieuwe banen creëren en zal een positieve impact hebben op de werkgelegenheid en de maritieme trafieken. De komst van APPI past binnen de missie, visie en strategie van Haven Oostende, waar circulaire industrie een van de pijlers is. De keuze om zich in Plassendale te vestigen, is omdat daar een cluster rond circulaire industrie vormt. Het havenbestuur heeft hier de laatste jaren sterk op ingezet en APPI zal deze cluster versterken.

De volledige circulaire cluster in het havengebied brengt bedrijven samen op één zone en creëert synergieën tussen bedrijven die elkaar kunnen versterken. De komst van APPI naar Haven Oostende past binnen de strategie van de haven om duurzame maritieme groeimarkten te ontwikkelen. De werkzaamheden worden verwacht eind 2024 aan te vangen en in 2026 operationeel te zijn.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments