zaterdag, juli 27, 2024
spot_imgspot_img

België wint drie medailles op de openingsdag van Wereldbeker Paracycling in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Op de eerste dag van de Wereldbeker Paracycling in Oostende heeft België meteen drie medailles binnengehaald. Op donderdag en vrijdag stonden de tijdritten op het programma, terwijl de wegritten in het weekend worden afgewerkt. Op de openingsdag kwamen negen Belgen in actie en drie van hen eindigden op het podium.

Maxime Hordies behaalde met zilver in de MH1-klasse het beste Belgische resultaat. Hij legde de 21 kilometer af in 43 minuten en 40 seconden, slechts vijf seconden trager dan de Italiaanse winnaar Cornegliani. Jonas Van de Steene en Tim Celen waren beiden goed voor brons. Van de Steene legde het parcours in de MH4-klasse af in 28 minuten en 58 seconden, op 38 seconden van de Nederlander Geert Schipper. In de MT2-klasse eindigde Celen op de derde plaats met een tijd van 34 minuten en 11 seconden. De Duitse winnaar Maximiian Jäger was 11 seconden sneller.

De Wereldbeker Paracycling in Oostende gaat nog door tot en met zondag. We kijken uit naar meer spannende wedstrijden en hopelijk nog meer medailles voor België.