dinsdag, mei 21, 2024
spot_imgspot_img

BCO verliest van Antwerp Giants in game 1

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Antwerp Giants zijn sterk van start gegaan in de finale van de nationale play-offs, door als winnaars uit de bus te komen in een zinderende Game 1 tegen Oostende. Met beide teams die strijden om de overwinning in een best-of-5 serie, streeft Oostende naar een ongekende 12e opeenvolgende titel, terwijl de Antwerp Giants vastberaden zijn om de dubbel te behalen.

De spanning was voelbaar in de Lotto Arena, terwijl de Giants en Oostende gedurende de hele wedstrijd tegen elkaar streden. Het was echter Oostende dat in het derde kwart een voorsprong van zeven punten wist te nemen, waarmee ze druk uitoefenden op hun tegenstanders. Maar dan werd BCO de grootste tegenstander van zichzelf, Bleijenbergh verloor het mentaal en kreeg een terechte technische fout waarna hij bleef mekkeren. Ook met coach Gjergja ging hij in de clinch.

Desalniettemin herpakte Antwerp zich snel onder leiding van een uitstekende Thijs De Ridder, die 11 punten en 5 rebounds bijdroeg, en vochten ze zich terug in de wedstrijd.

De laatste aanval was misschien wel tekenend voor de wedstrijd van BCO, er was nog tijd genoeg om voor een gewoon shot te gaan…

In het laatste kwart slaagde het thuisteam er uiteindelijk in om een kleine voorsprong van 63-62 te behouden, maar Oostende’s Van der Vuurst miste net het potentieel winnende schot dat op de ring stuiterde.

Game 2 staat gepland voor dinsdag, waarbij de actie zich verplaatst naar de kust van Oostende. Beide teams zullen ongetwijfeld hun uiterste best doen om hun spel te verbeteren, terwijl ze streven naar dominantie in de play-offs. De Antwerp Giants zullen proberen hun momentum vast te houden en hun voorsprong uit te breiden, terwijl Oostende erop gebrand is om terug te slaan en de serie gelijk te trekken.

Basketbalfans en liefhebbers kijken reikhalzend uit naar het volgende hoofdstuk in deze meeslepende finale, terwijl de twee krachtpatsers van het Belgische basketbal zich opmaken voor een nieuwe confrontatie.