woensdag, mei 1, 2024
spot_imgspot_img

BC Oostende wint van Antwerp Giants

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Wat een indrukwekkende comeback van BC Oostende na de nipte nederlaag in de eerste finalewedstrijd. Met overtuiging, zoals blijkt uit de 94-60 eindstand, bracht Tyree en zijn teamgenoten orde op zaken in hun tweede ontmoeting met de Antwerp Giants. Of je nu wint met 1 of 34 punten, het resultaat blijft hetzelfde: de stand is nu 1-1.

Na de openingspunten van Marinkovic en Bradford lanceerde Oostende een reeks driepunters die de Antwerpse verdediging in verwarring bracht. Van der Vuurst, Gillet en Bleijenbergh zorgden voor een 9-6 voorsprong en bouwden die uit tot 16-9 in de vijfde minuut. Jovanovic, de MVP van de halve finales, moest al snel naar de bank vanwege twee fouten. Ook Bradford en invaller De Ridder kregen hun tweede fout. Gillet en Buysschaert vergrootten de kloof met een score van 26-13, maar Mwema bracht Antwerp terug met twee indrukwekkende driepunters.

Een dozijn punten van het trio Troisfontaines-Buysse-Thurman – elk met vier punten – zorgde voor een nieuwe maximale voorsprong van 38-21. Dit alles binnen de eerste vijftien minuten van de wedstrijd. Coach Skelin van de Giants bleef kalm, in de wetenschap dat hij kon vertrouwen op kapitein Mwema. Na twee driepunters in het eerste kwart volgden nog vier meer in het tweede kwart. Mwema’s zes driepunters, allemaal raak, en een bonusvrije worp hadden een grote impact op de ruststand van 44-36. Halverwege de wedstrijd had de sympathieke Mwema meer dan de helft van de punten voor Antwerp gescoord.

Tyree en van der Vuurst dwongen coach Skelin na slechts één minuut in het derde kwart al tot een time-out, met een score van 49-36. Maar ook coach Gjergja had zijn zorgen, aangezien Jovanovic zijn foutenlast zag oplopen tot vier stuks. Al snel kreeg Bleijenbergh ook twee persoonlijke fouten. Ondanks dit alles liet Oostende zich niet afleiden. Driepunters van Bleijenbergh en Tyree, samen met een and-one van Buysschaert, leidden tot een voorsprong van 58-37. Het derde kwart duurde nog geen vier minuten. Tyree met zijn driepunters en Buysschaert met zijn dunks speelden zelfs met een voorsprong van dertig punten toen de score 66-39 werd. Aan de overkant stond coach Skelin gespannen met zijn armen over elkaar te kijken, toen de driepunters van Mwema even niet vielen.

Oostende begon het vierde kwart met een comfortabele voorsprong van 25 punten (70-45). Met nog 7 minuten en 25 seconden op de klok verscheen eindelijk die pijnlijke dertiger op het scorebord. De altijd kalme Troisfontaines speelde een verre bal naar de betrouwbare Buysse, die de score naar 81-50 bracht. Uiteindelijk won Oostende deze wedstrijd met een verschil van 34 punten, 94-60. Mwema behaalde de beste statistieken van alle spelers: 21 punten met een schotpercentage van 88,8%, 6 rebounds en 1 assist. Bij Oostende was Buysschaert de meest productieve speler met 14 punten, 75% schotpercentage, 5 rebounds en 2 assists. Djordjevic bleef de hele avond op de bank, aangezien er nog wedstrijden volgen waarin deze ervaren speler van waarde kan zijn.

Het is duidelijk dat de nieuwe landskampioen niet voor het Pinksterweekend bekend zal zijn. De derde finalewedstrijd vindt donderdag plaats in de Lotto Arena in Antwerpen, gevolgd door de vierde confrontatie in de COREtec Dôme in Oostende op zaterdag.