dinsdag, mei 21, 2024
spot_imgspot_img

BC Oostende wint 1ste duel van halve play-offs

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

BC Oostende heeft gisterenavond, de eerste wedstrijd van de halve finales van de play-offs, tegen Mechelen gewonnen. BCO begon heel sterk aan de wedstrijd maar liet dan de kans liggen om de wedstrijd af te maken.

Beide teams hadden te maken met onvolledige opstellingen, aangezien Mennes (scheenbeen) en Davis (knie) afwezig waren bij Mechelen, en Bratanovic (knie) ontbrak bij Oostende. Tyree, Jovanovic, Gillet en Bleijenbergh toonden hun klasse door het spreekwoord “Goed begonnen is half gewonnen” waar te maken: ze namen een voorsprong van 13-0 in slechts 4 minuten en 11 seconden. Nadat Mechelen vijf keer niet door de verdediging van Oostende kwam, doorbrak Palinckx de nul. Oostende behaalde 14 van zijn 24 punten in het eerste kwart door balverlies van de tegenstander. BCO koos in offense niet voor de juiste oplossingen want anders had het verschil in het eerste kwart kunnen oplopen tot meer dan 20 punten.

Na een onderschepping van Mukubu op Thurman werd het verschil teruggebracht tot acht punten: 24-16. Palinckx en Mukubu zorgden er in de twaalfde minuut zelfs voor dat het gelijkspel werd: 26-26. Maar Aririguzoh kreeg nog voor de rust zijn vierde fout. Na een tussenstand van 33-33 zorgde Bleijenbergh met acht punten op rij ervoor dat zijn team opnieuw de leiding nam: 41-35. Kort daarna kreeg hij echter terecht zijn derde fout voor het vasthouden tijdens de rebound. Die voorsprong van Oostende (45-39) stond halverwege de avond nog op het scorebord. Bij het begin van de rust kreeg coach Gjergja een technische fout vanwege protest, hij was zoals gewoonlijk de hele tijd door aan het mekkeren tegen de scheidsrechters. Verschillende spelers moesten coach Gjergja kalmeren.

Loubry opende het derde kwart met een benutte vrije worp als gevolg van Gjergja’s technische fout vijftien minuten eerder. Foerts en Palinckx (die voor de rust 14 punten had met een schotpercentage van 66%) kwamen dichterbij tot 45-43. De energieke Jovanovic en de kalme Troisfontaines gaven het Oostendse team nieuwe energie: 53-46. Aan het einde van het derde kwart (69-64) was de wedstrijd nog niet beslist. Maar dan was het tijd voor “good old” Djordjevic, hij had in de 1ste helft niet gespeeld, om nog eens zijn klasse te tonen met verschillende drives.

Na een driepunter van Djordjevic bij 76-68 riep coach Michiels zijn spelers bij elkaar. Enkele minuten later volgde coach Gjergja zijn voorbeeld na een score van Palinckx, waardoor het 76-72 werd. In de 35e minuut moesten zowel Foerts als de uitblinker Palinckx het veld verlaten vanwege hun vijfde fout bij een stand van 76-72. Twee minuten later volgden Aririguzoh (77-72) en Harris (79-72)