donderdag, mei 2, 2024
spot_imgspot_img

Bart Versluys weerlegt beweringen in artikel over Oosteroeverproject

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

In een reactie op het recente artikel ‘Het gevecht om de skyline van Oostende’ in De Tijd van 26 augustus 2023, waarin het Oosteroeverproject onder de loep werd genomen, heeft Bart Versluys, CEO van Versluys Bouwgroep, een recht van antwoord ingediend. In dit antwoord weerlegt hij verschillende beweringen uit het artikel en benadrukt hij het belang van leefbaarheid, kwaliteit en veiligheid in het project.

De Nuancering: Oosteroever is voor iedereen

Bart Versluys en de Versluys Bouwgroep willen graag enkele punten uit het artikel nuanceren. Het project Oosteroever wordt niet louter voorgesteld als een exclusieve luxewijk voor rijke tweedeverblijvers. Volgens Versluys zetten ze in op lokale ondernemers en betrokkenheid, waarbij kwaliteit centraal staat. Een aanzienlijk aantal appartementen is verkocht aan Oostendenaren of mensen die zich permanent in Oostende willen vestigen, wat het idee van een ‘slaapstad’ weerlegt. De bewering dat de minimumprijs van een appartement 225.000 euro is, wordt eveneens betwist, met appartementen die de afgelopen jaren werden verkocht voor 145.000 euro.

De Onzekerheid van de Plannen

Versluys benadrukt dat de beweringen over het aantal gebouwen, verdiepingen, appartementen en commerciële waarde voorbarig zijn. Tot nu toe zijn enkel voorlopige studies en vrijblijvende simulaties uitgevoerd. De exacte bouwplannen zijn afhankelijk van diepgaandere studies en overleg met de stad Oostende. De vermeende 2.400 woonunits en een commerciële waarde van 800 miljoen euro worden betwist.

Focus op Leefbaarheid en Kwaliteit

Ondanks de onzekerheden in de bouwplannen, benadrukt Versluys het belang van leefbaarheid, kwaliteit en veiligheid. Er zal een privépark komen dat voor iedereen toegankelijk is, terwijl bovengrondse parking enkel voor handelszaken wordt voorzien. De parkings en garages voor inwoners bevinden zich volledig ondergronds.

Herstel van het Domein

Versluys weerlegt de bewering dat het terrein verhard zou zijn. Volgens hem was het domein in bruikleen gegeven aan een aannemer die werken uitvoerde in opdracht van de stad. Na diens vertrek herstelde Versluys het domein in zijn oorspronkelijke staat.

Geen Bouwverbod

Het idee van een bouwverbod in het gebied wordt door Versluys als onjuist bestempeld. Hij wijst erop dat beleidsdocumenten en studies over tientallen jaren consequent naar het gebied verwijzen als ‘bouwgrond’.

Prijs van de Grond: Meer dan enkel de koopprijs

Ten slotte nuanceert Versluys de prijs van 21 miljoen euro die aan de stad Oostende is betaald voor de grond. Hij benadrukt dat dit bedrag verbonden is aan verschillende randvoorwaarden en bijkomende afspraken.

Geen Intimidatie van Buurtbewoners

Versluys ontkent ten stelligste dat hij bezorgde buurtbewoners heeft bedreigd, afgeschrikt of geïntimideerd, wat volgens hem in strijd is met de normen en waarden van zijn bedrijf.

De publicatie van dit recht van antwoord betekent niet dat De Tijd een fout erkent, maar biedt een bredere context voor het Oosteroeverproject.

bron: De Tijd

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

5 REACTIES

  1. Zever in zakjes. Cashen en nadien wegwezen naar Marbella in zijn luxe privé yacht en Oostende laten met een zware hypotheek. Geen visserij, weg natuur, verkeersdruk.. amper werk nog in het havengebied En een stadsbestuur met een smile tot achter z’n oren voor al de inkomsten op het vastgoed … Vanaf 80duizend inwoners komt er een fantastische bonus bovenop het al riante weddes van burgemeester en schepenen, weddes die van een parlementslid overstijgen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments