zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Armeense dievenbende veroordeeld tot 18 maanden cel voor parfumdiefstal

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een groep van vier Armeniërs staat terecht in de rechtbank van Veurne en riskeert een gevangenisstraf van 18 maanden en een boete van 800 euro. De bende wordt vervolgd voor de diefstal van parfumflesjes bij zowel Ici Paris XL in Nieuwpoort als bij Inno in Oostende. Bij hun arrestatie in De Panne werd er gestolen cosmetica in hun voertuig aangetroffen.

De misdrijven vonden plaats op 28 februari in de Ici Paris XL in Nieuwpoort. Twee van de vier mannen betraden de winkel rond 16 uur en gedroegen zich direct verdacht, volgens de procureur. “De winkeluitbater had hen onmiddellijk in de gaten. Blijkbaar hadden zij ook door dat ze in de gaten werden gehouden, want één van hen belde een derde medeplichtige om het van hem over te nemen.

Tegelijkertijd begon een tweede persoon een gesprek met een verkoopster. Toen ze uiteindelijk vertrokken, controleerde de verkoopster direct de camerabeelden en zag ze dat er een flesje parfum van Jimmy Choo was gestolen.

Ze alarmeerde de politie, die vermoedde dat de vier verdachten naar de Ici Paris XL in De Panne zouden gaan. Dit vermoeden bleek juist, aangezien de politie hen kon onderscheppen in hun Citroën C5 met Franse nummerplaten voordat ze daar toesloegen. In hun voertuig werd nog een gestolen parfumflesje uit Inno in Oostende gevonden, evenals 26 mascara’s en twee dieventassen. Ik eis een gevangenisstraf van 18 maanden en een boete van 800 euro”, verklaarde de procureur.

De advocaten van de vier verdachten betwistten de aanklachten of probeerden de ernst ervan te minimaliseren. “Dit dossier bevat veel woorden maar weinig bewijsmateriaal. Er is niets concreets”, zei één van de advocaten. Het vonnis zal op 30 mei worden uitgesproken.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments